Predstavniki manjših študentskih servisov so se s pismom ostro odzvali na predlog Levice o ukinitvi študentskih servisov.

Darko Kutoš iz Mladinskega servisa v Murski Soboti, Rok Steiner iz Študentskega servisa Študentski.si v Celju, Peter Oder s Koroškega študentskega servisa, Andrej Šparemblek iz Tur servis v Cerknici, Gorazd Jelovšek iz Mladinskega servisa Zamorc v Škofji Loki, Ivan Vogrinc iz Posavc v Brežicah in Stojana Mirst iz Mladinskega servisa Velenje so podali mnenje o predlogi Levice za ukinitev študentskih servisov. Ukinitvi ostro nasprotujejo in navajajo svoje razloge.

Pred časom smo pisali o tem, da se zaradi sporazuma o projektnem sodelovanju med vladno koalicijo in Levico predvideva ukinitev študentskih servisov in velike spremembe na področju študentskega dela. 

Eden izmed glavnih projektov Levice je namreč odprava prekarnosti, v sklopu te pa temeljite spremembe ureditve študentskega dela. Ta prinaša tudi ukinitev študentskih servisov, kar bi lahko dočakali že na začetku letošnjega poletja, razlog ukinitve pa naj bi tičal v zagotavljanju sredstev za dvig štipendij. Posredovanje študentskega dela naj bi v primeru ukinitve študentskih servisov potekalo preko Zavoda RS za zaposlovanje.

Nabiranje političnih točk?

Zgoraj omenjeni predlog pa je naletel na ostre odzive. Mnogi namreč predlagateljem očitajo, da si na tak način nabirajo politične točke, spet drugi pravijo, da so predlog podali ljudje, ki študentskega dela najbrž nikoli niso potrebovali.

Z dolgim zapisom pa se je oglasil tudi Darko Kutoš iz Mladinskega servisa Murska Sobota, ki ima dolgoletne izkušnje na tem področju. V svojem zapisu se je dotaknil prednosti, ki jih prinaša študentsko delo, opisal svoj vidik, kaj bi se zgodilo, če bi študentsko delo posredovali na Zavodu RS za zaposlovanje, predstavil prednosti študentskih servisov in se dotaknil še marsikatere zanimive teme.

Celoten zapis si lahko pogledate v priloženem dokumentu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice