Avtobusna postaja pred Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor je velikokrat zasedena s parkiranimi avtomobili, ker vozniki »skočijo« v bližnjo trgovino ali pekarno. A takšno početje šoferjem avtobusom onemogoča, da bi pobrali svoje potnike.

Kot je v Facebook objavi zapisal mariborski avtobusni šofer, je avtobusna postaja pri Fast Foodu Pobrežje in tista pred Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor večino časa zasedena z avtomobili. 

Z avtobusi šoferji tako enostavno ne morejo priti do potnikov, prav tako jih ne smejo pobirati na cesti, kazni zato so zelo velike. »Kaj šele, če se ob vstopu v avtobus kdo poškoduje. Vse posledice nosi šofer,« je zapisal.

Vozniki čakajo koga na postaji ali pa celo »skočijo« v trgovino

»Se mi je pri univerzitetnem kliničnem centru zgodilo, da sem štiri minute čakal na postaji, potem je prišel voznik osebnega avtomobila iz trgovine Tuš s celim nakupom,« je zapisal.

Situacija na Pobrežju je enaka. Šofer pojasnjuje, da številni uporabljajo avtobusno postajo kot parkirišče za tamkajšnji Fast Food Pobrežje. 

Za pobiranje potnikov izven postaje velike kazni

»In s temi problemi se soočamo vsakodnevno,« pravi šofer, ki ne ve, ali naj potnike pušča na postaji, saj jih na cestišču ne morejo pobrati, ker je takšno početje kaznivo in prenevarno. Ker ni pločnika, se potniki ob vstopu lahko poškodujejo: »Odgovarjamo pa mi šoferji busov. Zamislite si, da potnike, ki jih nekatere vozim že trideset let, pustim doli.«

Šofer dodaja, da bi bilo to zelo boleče, vendar če se bo ta zasedenost postaj nadaljevala, noče več tvegati. Kazni so namreč prevelike. 

Pojasnjuje, da lahko šoferja avtobusa v primeru, da pobere potnika izven postaje doleti kazen približno 600 evrov, za parkiranje avtomobila na avtobusni postaji pa mora neodgovoren voznik plačati le okoli 50 evrov.

»Moralo bi biti ravno obratno,« je jasen voznik avtobusa.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Heh (nepreverjen)

Zakaj točno kje v bližini ne čaka redarska in pajek par naključnih dnevov v tednu, tako kot so to storili pred glavno avtobusno postajo? ...čeprav tam pajek ni imel kaj daleč za peljati, haha.
Narod je brezobrazen, sebičen, sociopatičen. Če se to ni že prej poznalo, so se med krizo veliko ljudem odprle oči.

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Točno tako. Če bi nekaj dni kaznovali vse po vrsti potem več vozniki ne bi več parkirali. Pri UKC se to dogaja že nekaj let. Prej ni bilo postajališče fizično ločeno in je bilo še slabše in bolj nevarno ker so potniki (še posebej starejši) izstopali praktično na cesti. Vsakega, ki ustavi avto na postajališču bi morali kaznovati!

In reply to by Heh (nepreverjen)

Zdravko Lajh (nepreverjen)

Leni redarji pa raje lutajo po mestu in pišejo parkirne kazni .... to bi pa bilo za njih že pretrd oreh

dejan svinskoglavi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

mati je imela dva sina
eden je bil pameten
drugi pa šofer avtobusa

izmet z melja (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ali trebaš za šofera kakav izobrazb
ali je dosta šnel kurz
za izpit za kola

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

dejan svinskoglavi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

potpuno dosta

In reply to by izmet z melja (nepreverjen)

izmet z melja (nepreverjen)

kaj to znači
potpuno dosta

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Ausberg (nepreverjen)

Dobro bi bilo tudi, če bi kdo povprašal, zakaj mora biti garažna hiša ob bolnici NAJDRAŽJA v Mariboru in celo dražja od Ljubljane. Kaj tako izkoriščevalskega že dolgo nisem videl. Bolniki, svojci hodijo na obiske od daleč, med njimi tudi starejši, ki ne morejo parkirati drugje in hoditi čez pol mesta do bolnice, potem pa jim nabiješ parkirnino (javno zasebno partnerstvo!). Sramota.

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Res je. UKC je takrat podpisal zelo slabo pogodbo in je cena odvisna praktično izključno od lastnika. Seveda pa nihče potem ni odgovarjal.

In reply to by Ausberg (nepreverjen)

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

prokleta občina

In reply to by Ausberg (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Kje so pa usrani redarcki

Starejše novice