Slika je simbolična.
Nekateri serviserji plinskih naprav starejšim osebam za menjavo cevi za plin računajo vrtoglavo visoke zneske.

Na družbenem omrežju Twitter je zaokrožil zapis, da plinski 'mojstri' starejšim osebam za menjavo plinske cevi računajo kar med 80 in 120 evrov.

»Splača se biti plinski mojster in za ciljno skupino izbrati naivne upokojenke. In nihče ti ne more nič! Tale 'mojster' je včeraj zamenjal cevi vsaj trem upokojenkam v enem stanovanjskem bloku. Ena je dementna, ena slepa, ena pa zdrava,« je na Twitterju zapisala uporabnica.

Ob zapis je prilepila posnetek zaslona, s katerega je razvidno, za katero podjetje gre, ob tem pa je viden tudi ocena storitve, ki jo je podala.

»Ciljajo na starejše in naivne upokojence. Hodijo od vrat do vrat, ne da bi jih kdo klical. V stanovanje pridejo s ponudbo o brezplačnem pregledu plinske napeljave, potem pa hitro najdejo možnost za storitev, ker se starejši zelo bojijo morebitnih plinskih nesreč. Menjajo cevi in tesnila, na koncu pa zaračunajo od 80 do 120 evrov. Za seboj pustijo smeti,« je zapisala.

Očitno ne gre za osamljen primer

Še eden od uporabnikov je storitev ocenil z eno zvezdico od petih, že pred temi leti je zapisal:

»Nateguni! Pridejo v hišo upokojencev in se najprej zlažejo, da je potrebna menjava plinske cevi do štedilnika! Nato za deset evrov materiala zaračunajo 65 evrov in 40 evrov dela ...«

Starejše novice