Slika je simbolična.
Piha okrepljen jugozahodnik, izdano je rumeno opozorilo za severovzhod Slovenije.

Po napovedih vremenoslovcev iz Agencije Republike Slovenije za okolje bo danes večinoma oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. 

Piha okrepljen jugozahodnik.

Zaradi napovedanih močnih sunkov vetra je agencija za okolje, za danes in jutri izdala tudi rumeno opozorilo za severovzhod Slovenije.

Veter že povzroča preglavice, priporočena dodatna previdnost v prometu

Na agenciji za okolje opozarjajo, da veter maje drevesa in lahko lomi manjše veje.

»Priporočamo dodatno previdnost v prometu. Ne zadržujte se na potencialno nevarnih mestih,« dodajajo.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje že poroča o preglavicah zaradi okrepljenega vetra. 

Tako so danes, ob 8.28, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Makole odstranili podrto drevo, ki je padlo na cesto v naselju Jelovec pri Makolah v občini Makole.

Ob 10.47 so v naselju Hrenca v Mestni občini Maribor, gasilci Gasilske brigade Maribor so s pomočjo avto lestve odžagali veje drevesa, ki so ogrožale stanovanjski objekt.

Ob 12.05 so na cesti Ožbalt - Kapla v občini Podvelka gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ožbalt s cestišča odstranili več podrtih dreves.

Ob 12.01 je močan veter podrl drevo in odkril streho v naselju Laznica v Mestni občini Maribor. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pekre so odstranili drevo in delno prekrili ostrešje objekta.

O vetrolomu poročajo tudi z območja Gornje Radgone, Rač, Slovenske Bistrice ...

Vetrovno tudi jutri

Jutri bo oblačno z občasnim dežjem, več padavin bo na zahodu, na severovzhodu bo večji del dneva še suho. Še bo pihal južni do jugozahodni veter.

Jutranje temperature bodo od štiri do 13, najvišje dnevne od osem do 15 stopinj Celzija. Padavine se bodo zvečer razširile nad vso Slovenijo.

Komentarji (2)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Ka Pa krcolom to je tragedija ti recem

Holivud (ni preverjeno)

Bo saj ves tisti alkohol odpihal ki ga imate v zraku..

Starejše novice