Tudi letos je potekal ustvarjalni natečaj Zavarovalnice Triglav za vrtčevske otroke in osnovnošolce, Od domišljijske risbe do pokala Planica 7.

Dolina pod Poncami že pričakuje najboljše smučarske skakalce sveta, ki bodo konec marca znova poleteli z letalnice bratov Gorišek.

Najmlajši navijači pa so že drugo leto zapored imeli priložnost, da z njimi poletijo na krilih domišljije. V okviru natečaja Ustvari pokal, so lahko narisali podobo pokala za tekmovanje Planica 7. Avtor risbe, ki je zmagala na natečaju, bo pokal tudi osebno podelil zmagovalcu skupnega seštevka najboljših sedmih skokov v Planici.

In ta čast bo letos pripadla 12-letni Tjaši Vreš iz Limbuša, ki je zmagovalka natečaja. Pokal, ustvarjen po njeni ideji, bo tako predala zmagovalcu tekmovanja Planica 7.

Tjaša bo ob tem poleg vstopnic za ogled FIS finala svetovnega pokala v smučarskih skokih zase in za do štiri družinske člane dobila tudi priložnost za druženje s slovenskimi skakalci in ogled Planice z vrha letalnice pod vodstvom Ceneta Prevca.

Zmagovalko izbrala strokovna komisija

Avtorji desetih risb, ki so skozi natečaj prejele največ glasov širše javnosti, pa si bodo polete najboljših skakalcev na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih lahko ogledali v družbi svojih sošolk in sošolcev.

Zmagovalno delo je izbrala strokovna komisija, ki je poleg ustvarjalnosti in povezanosti s Planico pri ocenjevanju upoštevala tudi možnost, da po podobi risbe s pomočjo 3D tiska natisne pravi pokal.

Foto: Zavarovalnica Triglav

V Planici bo znova navijalo več tisoč otrok iz cele Slovenije

Poleg avtorjev risb, ki so skozi natečaj zbrale največ glasov in njihovih sošolcev, bo četrtkov dan v Planici znova zaznamovalo skoraj štiri tisoč Otrok Triglava s spremljevalci, ki jim bo ogled kvalifikacij omogočila največja slovenska zavarovalnica.

Natečaj Ustvari pokal je namreč del projekta Otroci Triglava v Planici, ki otrokom iz različnih okolij že več kot štiri desetletja omogoča stik s slovenskimi športnimi junaki. 

Starejše novice