Nezakonito izplačevanje socialne pomoči sorodnikom je s položaja odneslo pomočnico direktorice Centra za socialno delo Maribor enote Maribor Center. Sedaj pa je enota dobila novo vodstvo.

Po tem, ko smo na Mariborinfo razkrili afero na Centru za socialno delo Maribor, v kateri je pomočnica direktorice zaposlena v enoti Maribor Center od decembra lani nezakonito izplačevala socialno pomoč svojim sorodnikom, je sedaj enota dobila novo vodstvo.

Na dopisni seji mestnega sveta Mestne občine Maribor, ki je potekala od torka, 1. avgusta, do petka, 4. avgusta, je 26 mestnih svetnikov podalo pozitivno mnenje k izbrani kandidatki Simoni Martinšek za pomočnico direktorice Centra za socialno delo Maribor, in sicer za vodenje organizacijske enote Maribor Center.

Martinšek imenovana za petletni mandat

Center za socialno delo je 19. junija na zavodu za zaposlovanje objavil razpis za prosto delovno mesto pomočnika direktorja Centra za socialno delo Maribor, enota Maribor Center, za petletni mandat.

Ugotovljeno je bilo, da so se na razpis v razpisnem roku prijavili trije kandidati, vsi pa so pri tem izpolnjevali pogoje za zasedbo delovnega mesta. 

Na razgovor sta bila nadalje vabljena dva kandidata. Direktorica Centra za socialno delo Maribor pa je nato za pomočnico direktorice oziroma za vodjo enote Maribor Center izbrala kandidatko Simono Martinšek.

Kot je zapisano v obrazložitvi, Martinšek izpolnjuje vse zahtevane pogoje za zasedbo delovnega mesta in ima tudi vsa želena znanja in izkušnje.

»Prav tako je k prijavi priložila ustrezno vizijo vodenja enote in jo tudi izčrpno predstavila na predstavitvi oziroma razgovoru,« so v obrazložitvi zapisali na Mestni občini Maribor.

Sprva v zdravstvu, zdaj dela na področju socialnega varstva

Simona Martinšek je univerzitetna diplomirana socialna delavka. Sprva je 16 let delala v zdravstvu, sedaj pa deluje na področju socialnega varstva.

Tako je bila zaposlena kot strokovna delavka v Materinskem domu Maribor, je soustanoviteljica Svetovalnice za žrtve nasilja in zlorab Maribor, ne nazadnje pa je tudi vodja Dnevnega centra za otroke in mladostnike Pika, ki uporabnikom nudi psihosocialno podporo, prostor za kvalitetno preživljanje prostega časa, ter pomoč staršem pri starševski skrbi.

Komentarji (3)

Kaktus (ni preverjeno)

Hmmmm, verjetno je tudi predhodnica izpolnjevala vse zahtevane pogoje.

Ja, ja, niso papirji vse.

Poštenost je tudi potrebna.

In mimogrede. Tudi direktorica bi morala odstopiti !

Zvegla (ni preverjeno)

Spet zenska... a ni to neenakopravnost da 90% vseh pozicij v sociali zavzemajo zenske?

Surfeiter (ni preverjeno)

To en CSD rabi nujno! ... pomočnico direktorice ... pazi! ... pomočnica ...

Starejše novice