FOTO: Toni Konrad (Občina Črenšovci)
Pod taktirko režiserja Vincija Vogue Anžlovarja poteka snemanje celovečernega filma Dedek gre na jug.

Vsi se še spomnimo filma iz leta 1991 Babica gre na jug, kjer je režiser glavno igralko, ki jo je upodobila Majolika Šuklje, poslal na morje. 

Zgodba o prijateljstvu

Zgodba filma Dedek gre na jug pa je zgodba o življenju, pričakovanjih in iskanju smisla. Je zgodba o prijateljstvu. 

Vlado ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa iz bolnišnice, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom, da Boris umira. Boris in Vlado, oba glasbenika, se poznata že vrsto let, saj sta skupaj igrala v jazz orkestru. Vlado se odloči odpeljati Borisa v Srbijo, da bi ponovno srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo, s katero je zaradi nesrečnih spletov okoliščin pred leti prekinil stike. 

Sprva gre vse po načrtu, potem pa jima pot prekriža Rominja Esma in življenje gre od tu naprej po svoji poti, tako je zgodba filma opisana na spletni strani javne agencije Slovenski filmski center. 

V glavnih vlogah nastopajo Boris Cavazza, Vlado Novak, Zala Djurić in Goran Navojec. Snemanje poteka na različnih lokacijah, nekaj kadrov so posneli tudi v Prekmurju, natančneje v romskem naselju Kamenci. Kot statisti se bodo v filmu pojavili tudi prekmurski Romi.

Direktor fotografije je Miloš Srdić, avtor glasbe Imer Brizani, kasting Slobodan Dedeić, scenografinja Petra Kriletić, kostumografinja Zarja Predin, oblikovalka maske Tina Lasić in oblikovalec zvoka Julij Zornik.

Film o iskanju izgubljenih smislov

Ob pričetku snemanja je režiser Vinci Vogue Anžlovar dejal, da je to je film o iskanju izgubljenih smislov, svoje vloge v razčlovečenem svetu ter ponovno ovrednotenje svoje lastne vrednosti in pomembnosti.

Film je slovensko-hrvaško-severno makedonska koprodukcija in nastaja s podporo Slovenskega filmskega centra, Studia Viba Film, RTV Slovenija ter Filmskega centra Severne Makedonije. Koproducenta sta Vac Anastasovski in Angela Nestoroska iz severno-makedonskega Sektor filma ter Igor Nola iz hrvaške MP Produkcije.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

to bo sigurno neko sranje
škoda televizorja
da bi tako sranje gledal

fuknjena komunistka (nepreverjen)

tudi jaz tako mislim

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

To bo film poln vsestranskih po zaslugah in nadarjenosti izbranih igralcev ... Đurićka na primer ... upam, da jo stari mlohavec Cavazza drajsne ...

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

sem pozabil
trikrat u isto mesto
u rit

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

fuknjena komunistka (nepreverjen)

tudi jaz tako pravim

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Starejše novice