Jutri se v Mariboru nadaljuje in tudi zaključuje letošnja spomladanska čistilna akcija Mestne občine Maribor Moji odpadki - moja skrb.

Po uspešnem čiščenju prejšnjo soboto, ko so v enajstih mestnih četrteh in krajevnih skupnostih na desnem bregu Drave zbrali tri tone komunalnih odpadkov iz narave ter štiri tone zelenega obreza, bodo jutri v Mariboru poskušali čim bolje očistiti tudi levi breg Drave.

Krajevne skupnosti Bresternica-Gaj, Kamnica in Malečnik-Ruperče ter mestne četrti Koroška vrata, Center in Ivan Cankar so že pripravljene na akcijo, ki se uradno začne ob 9. in konča ob 16. uri. 

Referenti krajevnih skupnosti in mestnih četrti bodo ob pomoči prostovoljcev zjutraj postavili 23 začasnih zbirnih mest, na katerih bodo lahko občani odlagali zbrane manjše odpadke in zeleni obrez. Takoj po koncu akcije jih bo Snaga odpeljala, zbirna mesta pa odstranila.

Seznam 23 začasnih zbirnih mest, na katerih bodo lahko občani odlagali zbrane manjše odpadke in zeleni obrez.

Občani v akciji sodelujejo posamično oziroma v okviru družine. Odpadke zbirajo v vrečke, ki jih prinesejo od doma, nekaj pa jih bo na voljo tudi na sedežih mestnih četrti in krajevnih skupnosti. 

Prijava na akcijo ni potrebna. Občane Mestna občina Maribor prosi, da v akciji uporabljajo zaščitne rokavice in pobirajo samo nenevarne odpadke

V primeru, da naletijo na nevarne odpadke, na primer injekcijske igle, o tem obvestijo mestne četrti oziroma krajevne skupnosti ali Snago ([email protected]), če opazijo večje, kosovne odpadke, pa Medobčinski inšpektorat na številko 040 205 953 ali elektronski naslov [email protected]

Več o čistilni akciji na spletni strani Mestne občine Maribor in strani Mestne občine Maribor na omrežju Facebook, kjer bomo dogajanje jutri tudi spremljali.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice