Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Nekatere kopalce na Mariborskem otoku je po brezskrbnem kopanju za brisalci čakalo obvestilo redarstva. Na mariborski občini smo preverili, katere so najpogostejše kršitve, ki jih na tam zaznavajo redarji.

Te dni je nekaj nejevolje in zgražanja na družbenih omrežjih sprožila fotografija redarjev, ki pišejo kazni za nepravilno parkirane avtomobile na Mariborskem otoku.

»Takole uslužbenci mariborske elite pišejo kazni na Mariborskem otoku navadnim ljudem, ki svojim otrokom omogočijo vsaj malo sprostitve na kopališču,« je ob objavi zapisal avtor fotografije. 

Na mariborsko občino smo naslovili vprašanja o tem, katere kršitve najpogosteje opažajo na Mariborskem otoku in ali je parkirišč tam dovolj. 

Najpogosteje kršitelji ne upoštevajo prometnih znakov

Na Mestni občini Maribor so za Mariborinfo pojasnili, da Medobčinsko redarstvo nadzoruje varen in neoviran cestni promet v naseljih in to na vseh javnih površinah, torej tudi na javnih površinah na Mariborskem otoku. 

»Naloge izvajajo redarji vsa leta v okviru rednega dela, na teren pa so napoteni tudi takrat, ko posamezniki (stanovalci, obiskovalci, oškodovanci, državni organi ali lokalna skupnost …) podajajo neposredne prijave, ker se čutijo ogrožene ali menijo, da so ogroženi njihovi najbližji zaradi napačno parkiranih vozil,« so zapisali. 

»Nadzor parkiranja je samo ena izmed nalog redarjev, ki svoje delo opravljajo vestno,« pravijo. 

Nadzor se izvaja tudi, ko je kopališče zaprto

Dodajajo, da se nadzor Mariborskem otoku izvaja redno, tudi v času, ko je kopališče zaprto, saj veliko težavo predstavlja parkiranje tovornih vozil.

»V času sezone se nadzira parkiranje osebnih vozil predvsem na cesti, kjer je s prometno signalizacijo parkiranje prepovedano in napačna parkirana vozila ogrožajo ostale udeležence v prometu, ki posledično ne morejo uporabljati površin, namenjenih njim (pešpot) ter na površinah, kjer je parkiranje prav tako prepovedano, pa čeprav ostali udeleženci niso neposredno ogroženi (zelenice, priobalni pas in podobno.),« pojasnjujejo. 

Katere so najpogostejše kršitve voznikov na Mariborskem otoku?

»Najpogostejše kršitve, ki jih opažamo v letošnji sezoni so ravno neupoštevanje prometnih znakov, v manjšem obsegu tudi parkiranje na zelenici,« razlagajo na mariborski občini.  

Parkirišč na Mariborskem otoku premalo

Na gramoznem parkirišču pred mostom na Mariborski otok je prostora za približno 90 parkirnih mest. 

Na mariborski občini priznavajo, da je to pri polnem obisku kopališča premalo. Za manjše število vozil je na voljo tudi parkiranje pred pokopališčem Kamnica. 

Do Mariborskega otoka se lahko odpeljemo tudi z avtobusom na liniji 8. Avtobusna povezava do otoka je času kopalne sezone na voljo vsak dan od 8.30 do 19.45, z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut. 

Zadnji večerni povratek z Mariborskega otoka je ob 20.15.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Asus (nepreverjen)

Sprašujete ali je parkirišč dovolj ? Ali je v mestu dovolj parkirišč ? Misliš ,da mora vsakemu kopalcu zagotoviti parkirni prostor?

sanoj (nepreverjen)

Srečo imajo ti naši redarji.
Res imajo srečo, da so Slovenci introvertirani.
Slovenci-hlapci so že navajeni, da pač plačajo vse kar jim kakšen polpismen redar napiše.

ip (nepreverjen)

Vsake tolko se najde en, ki zadane terno.

In reply to by sanoj (nepreverjen)

Mestjanar (nepreverjen)

No, spet dokazana MB-butalska zahojenost, ko na vse pretege zagovarjaš turizem, v isti sapi pa temu nadprotuješ, ker posledično ne omogočaš spremljajoče infrastrukture, in ne le to, za povrh turiste še načrtno kaznuješ (butalski busines), ko jim s pomočjo občinskih redarjev za brisalce popaš obvestila o prekršku. To, da se MOM zgovarja na javni prevoz, pešačenje in kolesarjenje, pa je navadno sprenevedanje. S tako kilavim javnim prevozom (kako že, 1 x/h) se v 21 st. ne moreš iti turizma. Za domačine pa je tako vse dobro, kajne?

ip (nepreverjen)

Kaj pa, če bi lepili gor opozorila? Samo vprašam.

Zzzz (nepreverjen)

Pisali so kazni tistim,ki so bili parkirani ob strani ceste na peš poti. Ljudje tudi peš pridejo na kopališče in na njihovi poti so parkirani avti. Spodaj,ko greš čez mali most,pod drevesi pa je vse prazno,le par avtov parkiranih.
Kultura parkiranja mora biti,tokrat ima redarstvo prav

ANDREJ1234 (nepreverjen)

A nisi opazil da je pred malim mostom zrasla betonska gobica ,katera preprečuje avtomobilom dostop do parkirišča, vprašanje je zakaj je blokiran dostop, a mogoče zato, da se lahko napiše več kazni

In reply to by Zzzz (nepreverjen)

andrej1234 (nepreverjen)

a lahko ugibam minusi so ziher od redarjev

In reply to by ANDREJ1234 (nepreverjen)

ašatan (nepreverjen)

Pred dnevi smo se peljali iz Otoka z avtobusom, pa je zelo težko zmanevriral pot skozi parkirane avtomobile. Če bi vozniki parkirali vestno, problema ne bi bilo. Tako pa nekateri ustavijo svoj avto pač nekje, tudi skoraj na sredini ceste. Nevestne voznike je treba kaznovati, zato, da drugi vozniki lahko odpeljejo svoj avto.

Starejše novice