Fotografija iz Gorice, ko so simbolično predali balon drugi strani državne meje (Vir: Zavod 13)
Mesta po Sloveniji bodo znova napolnili rdeči baloni. Z njimi bodo udeleženci opozorili na otroke s posebnimi potrebami in širili ljubezen do vseh. Letos bodo še posebej naslovili posebne mame.

Mesta po Sloveniji že od leta 2015 ob mednarodnem dnevu redkih bolezni, zadnjem dnevu februarja, napolnijo rdeči baloni. Zavod 13 takrat pozove ljudi, naj se jim pridružijo na poti k premagovanju predsodkov na pohodu z rdečimi baloni. 

Po vseh letih, ko pohoda na ulicah ni bilo, se bodo udeleženci letos ponovno sprehodili po mestnih središčih, rdeči baloni bodo tudi v Mariboru. 

Ker pohod letos posvečajo posebnim mamam, so ga pomaknili v toplejši marec, ko praznujemo materinski dan.

»Želimo si, da bi naši otroci dobili enakovredno mesto v družbi«

V soboto, 25. marca, bodo ob 11:00 tradicionalno zakorakali po Mariboru. Začetek bo izpred bistroja Arty na Slovenski ulici, nato se bodo sprehodili po mestnem središču.

»Želimo si, da bi naši otroci dobili enakovredno mesto v družbi. Da se jih ne bi bali, ampak jim ponudili svojo roko,« sporočajo organizatorji: »Otroci, ki se sicer s svojimi nekoliko drugačnimi vrstniki ne srečujejo, imajo na sprehodu priložnost, da izgubijo vsakršni predsodek.«

A pohod ne bo le v Mariboru, z rdečimi baloni se bodo sprehodili tudi v Velenju, Novem mestu, Celju, Trbovljah in Ravnah. 

»Ker smo letos dali glas posebnim mamicam, nas še posebej veseli, da bomo v soboto lahko praznovali z njimi, ne le njihovimi posebnimi otroki,« dodajajo organizatorji. 

Komentarji (1)

Default (ni preverjeno)

Zakaj hocejo biti gimpli enakovredni ce so pa ze sedaj vec vredni od ostalih

Starejše novice