Mariborsko sodišče je potrdilo, da so po sklenjeni sodni poravnavi izpolnjeni vsi pogoji za vknjižbo lastninske pravice nad smučišči in žičniškimi napravami, s katerimi je nekoč upravljalo propadlo podjetje Športni center Pohorje, na mariborsko občino.

Mestna občina Maribor je decembra lani s stečajnim upraviteljem Dragom Dubrovskim sklenila sodno poravnavo, s katero so se dogovorili, da bo občina stečajnemu dolžniku plačala šest milijonov evrov nadomestila za izločene nepremičnine in premičnine, stvarne in osebne služnosti ter druge stvarne in obligacijske pravice, ki so potrebne za delovanje oziroma obratovanje žičniških naprav in smučišč na Mariborskem Pohorju, poroča STA.

Dubrovski je na sodišče v začetku aprila vložil predlog za izdajo sklepa o izročitvi nepremičnin mestni občini in hkrati priložil listine, iz katerih izhaja, da je slednja tudi že plačala celotno dogovorjeno nadomestilo.

S tem se počasi zaključuje tudi stečajni postopek nekoč pomembnega ponudnika hotelskih in smučarskih storitev na Pohorju, saj so hkrati z omenjenim dogovorom dosegli tudi dogovor o odkupu naprav na Areškem Pohorju, za katere naj bi občinski Marprom, ki z njim že nekaj let upravlja, odštel 1,425 milijona evrov.

Rešili tudi vprašanje prodaje preostalega premoženja na Pohorju

Z dogovorom, v katerega je vključena tudi Družba za upravljanje terjatev bank, so odpravili dolgoletno oviro v reševanju položaja omenjenih žičniških naprav in nepremičnin, potem ko je mariborski mestni svet novembra 2014 sprejel odločitev o izločitvi tega premoženja iz stečajne mase propadlega Športnega centra Pohorje.

Po dolgotrajnih pogajanjih in sodnih bitkah, v katerih je že kazalo, da bo mariborska občina morala stečajnemu upravitelju nakazati morda celo 13 milijonov evrov, so lani le dosegli dogovor o višini nadomestila, ki je bila sprejemljiva za vse strani.

Hkrati je stečajni upravitelj rešil tudi vprašanje prodaje preostalega premoženja na areškem delu Pohorja, potem ko je novega lastnika teh smučišč neuspešno iskal na kar desetih dražbah.

Prevzel jih je Marprom, ki pa v skladu z načrti občine letos zadnjič upravlja s pohorskim turizmom. Pred novo smučarsko sezono naj bi po sedanjih načrtih upravljanje prešlo pod Športne objekte Maribor oziroma novo ustanovljeno občinsko podjetje Šport Maribor.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hejhoj (nepreverjen)

Bravo, čestitke, čas je bil, saj je trajalo predolgo.

jernej_S (nepreverjen)

Končno zaključena zgodba, bravo!

Starejše novice