V središču mesta Maribor že 15. let deluje jezikovna šola Hiša jezikov. Letošnji začetek spomladanskih tečajev je pred vrati, zato v svoje vrste vabijo še zadnje tečajnike, ki iščejo intenzivno učenje v malih skupinah.

Kakovostne jezikovne tečaje v Hiši jezikov je do danes opravilo že več kot 5.000 tečajnikov, ki so pridobili osnovno ali napredno znanje in ga uspešno uporabljajo pri svojem delu, na potovanjih, pri nakupovanju, raziskovanju, komunikaciji s prijatelji ali branju knjig v tujih jezikih.

Predavanja, s pričetkom v začetku meseca marca, potekajo štiri mesece, dvakrat tedensko po dve šolski uri, v interaktivnih učilnicah z osebnim pristopom izkušenih učiteljev.

Kakovostno znanje vsaj enega tujega jezika pri iskanju službe danes ni zaželeno, ampak obvezno.

Pred leti je bilo osnovno znanje angleškega ali nemškega jezika, ob materni slovenščini, dovolj za potrebe iskanja službe ali medsebojnega sporazumevanja. Dandanes je marsikje pogoj za službo napredno govorno in jezikovno sporazumevanje v vsaj enem izmed treh svetovnih tujih jezikov in tisti, ki je to znanje usvojil, ima pred ostalimi kandidati za službo nedvomno prednost.

V spomladanskem vpisu v Hiši jezikov ponujajo učenja šestih različnih jezikov, od najbolj priljubljene angleščine in nemščine, vedno vroče italijanščine, francoščine ali španščine, vse do bolj iskanega ruskega jezika. Poudarek pri učenju je tako na ustni komunikaciji in razvoju besednega zaklada.

Vsak tečajnik ima možnost, da svoje predhodno znanje preveri in izbere eno izmed 8 zahtevnostnih stopenj tečaja 

Marsikateri tečajnik je že v preteklosti opravil kakšen tečaj tujega jezika ali pa je prebival v tujini in je usvojil osnove tujega jezika. V Hiši jezikov vsakemu kandidatu omogočajo, da pred začetkom tečaja opravi testiranje znanja iz tujega jezika, ki ga želi obiskovati, in na ta način pridobi informacijo, katera stopnja je zanj najbolj primerna. Na voljo je osem zahtevnostnih stopljenj, vsaka obsega 60 ur in traja štiri mesece. 

Zadnja prosta mesta za spomladanski vpis

Izkoristite priložnost za usvojitev novega jezika in preverite razpoložljivost zadnjih prostih mest z neobvezujočo prijavo TUKAJ. Ne pozabite, z vključitvijo na tečaj Hiše jezikov pridobite:

•    Učenje v sodobno opremljenih interaktivnih učilnicah.
•    Predajo znanja s strani izkušenih profesorjev.
•    Priložnost učenja v majhnih skupinah.
•    Najnovejša in brezplačna učna gradiva.
•    Dostop do gradiva zmeraj in povsod (e-šola).
•    Mentorstvo predavatelja preko e-pošte.
•    Poudarek na ustni komunikaciji in razvoju besednega zaklada.
•    Skladnost programov s Skupnim evropskim jezikovnim okvirjem (SEJO).
•    Potrdilo o opravljenem tečaju.

Več informacij na spletni povezavi, preko telefona 080 50 59 ali po elektronski pošti [email protected].

Starejše novice