Foto: Jaka Arbutina
Pod znamenito mariborsko Kalvarijo se bo v torek, 4. junija 2024, odvila tretja Žametna večerja med vinogradi.

Edinstveni gastronomski dogodek bo ponovno na posestvu Biotehniške šole Maribor.

Dogodek je sodelovanje dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor in študentov Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor z uveljavljenimi strokovnjaki ter ozaveščanje o priložnostih, ki jih ponujajo poklici v gostinstvu in turizmu. 

Novost projekta je razširitev kompetenc, ki jih mladi upi s svojimi mentorji predstavijo 150 gostom kulinaričnega doživetja na prostem.

Ob kuharstvu bo posebne pozornosti letos deležen tudi način postrežbe. 

Gostujoča chefa v vlogi mentorjev bosta Jorg Zupan in Luka Jezeršek, udeležence dogodka pa bo razvajal tudi mariborski chef Sebastjan Plevčak

Foto: Klemen Golob

Štirje mladi upi s področja kuharstva in strežbe

Pod vinogradom potomk najstarejše trte na svetu bo omizju s 150 gosti postreglo okoli 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem.

V okviru tako imenovanega long table dogodka bodo ustvarili prvovrstno vinsko-kulinarično doživetje ter z njim opozorili na svoje kompetence in potenciale v gostinstvu in turizmu. 

Ob podpori prepoznavnih mentorjev bodo na Žametni večerji svoje veščine in ambicije predstavili štirje mladi upi s področja kuharstva in strežbe:

  • Lan Verko, dijak SŠGT Maribor,  z mentorjem Jorgom Zupanom,
  • Klara Šmigoc, študentka VSGT Maribor, z mentorjem Luko Jezerškom,
  • Antonio Pintarič, dijak SŠGT Maribor, in Ana Marija Šavli, študentka VSGT Maribor, z mentorji Lovrom Visočnikom, Davidom Možičem in Jernejem Lubejem.
Foto: Klemen Golob

Priprave na večerjo

Priprave mladih upov na Žametno večerjo 2024 so v polnem teku: Antonio Pintarič in Ana Marija Šavli sta v družbi barmana Davida Možiča že pripravila svoja koktejla, ki ju bosta postregla na dogodku.

Lovro Visočnik je skupino dijakov in študentov poučil o pravilni pripravi omizja, medtem ko je Lan Verko pod budnim očesom Jorga Zupana ustvaril enega od hodov Žametnega menija. 

Sledi še kreacija krožnika Klare Šmigoc in Luke Jezerška, postopek priprav pa bo zaokrožila izbira vinske spremljave, ki jo bosta mlada upa strežbe izpilila s sommelierjem Jernejem Lubejem.

Foto: Klemen Golob

Kako do kart?

Soorganizatorji Žametne večerje med vinogradi so Zavod za turizem Maribor, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Biotehniška šola Maribor ter podjetje Factumevent.

Karte za Žametno večerjo med vinogradi 2024 bo moč kupiti preko spleta, in sicer od srede, 24. aprila 2024. Rezervacije kart niso mogoče.

Komentarji (5)

Xy1962 (ni preverjeno)

Cena pa,da te kap. 120 eur za večerjo in to brez prenočišča😀😀

MariborskiGad (ni preverjeno)

In koliko zastonj povabljenih prisklednikov? Kruha in iger nam manjka v MB, kjer debeloriti brezdelneži ponujajo v Avstriji delovnim Štajercem --> VZGLED ...

Haja (ni preverjeno)

Kače so pregnali? 🤣

Ha ha (ni preverjeno)

Kaviar komunisti-levicarji na kupu-nobeden normalen clovek se ne bo tam smukal....

N-kalvarijci (ni preverjeno)

youtu.be/_d8-agYWy2o
youtu.be/Pd5vRSB6X8I
youtu.be/kh62SjGdI0s
24ur com/novice/slovenija/80-let-od

In reply to by Ha ha (ni preverjeno)

Starejše novice