Za hotele Arena, Bolfenk in Videc ter Pohorske terase zanimanja po tem, ko je postalo jasno, da se iz njih umikajo Terme Maribor, ni manjkalo.

Interes za nakup hotelov sta za Mariborinfo že pred časom potrdila Javno podjetje Marprom in mariborski podjetnik Miran Ferk. Po informacijah Mariborinfo gredo hoteli Arena, Bolfenk in Videc ter Pohorske terase vsaj za eno leto v roke slednjemu. 

Informacijo sta potrdila tako Ferk kot tudi Družba za upravljanje terjatev bank. Slednji so za Mariborinfo pojasnili še, da je slaba banka sklenila najemno pogodbo za eno leto za vse pohorske hotele s podjetjem Playgreen, katerega lastnik je mariborski podjetnik Miran Ferk. 

Na DUTB so potrdili še, da je Ferk tudi zainteresiran kupec vseh omenjenih hotelov. Višino najemne pogodbe ne razkrivajo, saj da gre za »poslovno skrivnost«.

Ferk je že aprila za Mariborinfo povedal, da v teh hotelih ne vidi priložnosti le zase, ampak tudi za mesto Maribor. Kot pravi, se mora na tem področju nekaj narediti, pri tem pa nima v mislih le športnega turizma. Jasno je, da za Ferkom stoji kapital, a kdo je to, ne želi razkriti. 

Za podpohorski hotel Arena, ki krasi vznožje snežnega stadiona, želi slaba banka iztržiti tri milijone evrov.

Najem od septembra naprej z možnostjo podaljšanja

Hoteli, ki jih je slaba banka leta 2014 tik pred stečajem Športnega centra Pohorje izvzela iz premoženja, so od tedaj v najemu Term Maribor. A le še do konca letošnjega avgusta. Terme Maribor se iz hotelov umikajo, rok za oddajo zavezujočih ponudb za nakup hotelov pri Družbi za upravljanje terjatev bank pa se je iztekel 30. marca. Prejeli so tri ponudbe. 

A Družba za upravljanje terjatev bank je nato 16. maja objavila razpis, da do 1. junija zbirajo zavezujoče ponudbe za najem hotelov Arena, Bolfenk in Videc. Najemno razmerje naj bi se sklenilo za obdobje enega leta z začetkom 1. septembra letos in možnostjo podaljšanja.

V slabi banki so medtem za Mariborinfo pojasnili, da prodajni proces za hotele teče naprej, ker pa so prodajni procesi lahko dolgotrajni, želijo kot skrben gospodar zagotoviti, da bodo hoteli v vsakem primeru delovali tudi po poteku sedanje najemne pogodbe, ki poteče s septembrom.

Za podpohorski hotel Arena, ki krasi vznožje snežnega stadiona, želi slaba banka iztržiti tri milijone evrov. Za Hotel Bolfenk, ki ima ob sobah in apartmajih tudi wellness, bo moral morebitni kupec odšteti 1,2 milijona evrov, Hotel Videc z 28 sobami in 11 apartmaji pa je naprodaj za milijon evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice