Slaba banka kljub trem ponudbam za odkup išče novega najemnika za pohorske hotele Arena, Bolfenk in Videc. Terme Maribor se iz hotelov umikajo, ob iskanju najemnika pa se nadaljujejo pogajanja za prodajo hotelov.

Družba za upravljanje terjatev bank je danes objavila razpis, iz katerega je razvidno, da do 1. junija zbirajo zavezujoče ponudbe za najem hotelov Arena, Bolfenk in Videc, poroča STA. Predmet razpisa je najem celotnega sklopa hotela Arena ter hotelov Bolfenk in Videc z apartmaji in pripadajočimi zemljišči na Pohorju.

Najemno razmerje naj bi se sklenilo za obdobje enega leta z začetkom 1. septembra letos in možnostjo podaljšanja. Slaba banka želi oddati vse hotele kot celoto, kljub temu pa naj bi upoštevali želje zainteresiranih najemnikov, ki bi želeli najeti posamezen hotel. Omejitev velja za ločen najem Hotela Arena, ki ga je možno najeti samo v kompletu s hoteloma Videc in Bolfenk.

Terme Maribor imajo najemno pogodbo sklenjeno do konca letošnjega avgusta, po tem pa naj bi se umaknili iz njih. 

Kljub pozivu za iskanje novega najemnika hotelov, se na DUTB po poročanju STA nadaljujejo prizadevanja za njihovo prodajo. Na zadnji poziv marca letos so, kot smo poročali, prejeli tri ponudbe. Pred tedni sta po telefonu zanimanje za hotele za Mariborinfo potrdila znani mariborski podjetnik Miran Ferk in javno podjetje Marprom. Ponudbo naj bi po poročanju Večera oddal tudi neznan madžarski investitor.

V Marpromu presenečeni nad novim pozivom, hotelov ne morejo najeti

V Mapromu so za STA danes potrdili, da so oddali resno in zavezujočo ponudbo za nakup hotelov Arena, Bolfenk in VIdec ter objekta Pohorske terase. »Glede na to nas preseneča, da je DUTB, ki je po naših informacijah dobila tri zavezujoče ponudbe za nakup pohorskih hotelov, sedaj ponovno objavila razpis za njihov najem. Pogoje v razpisu za najem je DUTB opredelila tako, da Marprom ne more najeti hotelov Arena, Bolfenk in Videc, temveč lahko upoštevaje zahtevane reference to v Mariboru stori samo en hotelir,« so pojasnili za STA.

Slaba banka: Ponudbi nista bili v skladu s pričakovanji

V slabi banki so pojasnili, da prodajni proces za hotele teče naprej. »DUTB je prejela več kot dve ponudbi, ki ju omenjajo nekateri mediji, in ki nista bili v skladu s pričakovanji DUTB,« so danes povedali za STA.

»Ker pa so prodajni procesi lahko dolgotrajni, želi DUTB kot skrben gospodar zagotoviti, da bodo hoteli v vsakem primeru delovali tudi po poteku sedanje najemne pogodbe, ki poteče s septembrom. Zato je kot rezervni načrt objavila vabilo za oddajo ponudb za najem hotelov, za katerega prav tako obstaja resen interes,« so še pojasnili za STA.

Za podpohorski hotel Arena, ki krasi vznožje snežnega stadiona, želi slaba banka iztržiti tri milijone evrov. Za Hotel Bolfenk, ki ima ob sobah in apartmajih tudi wellness, bo moral morebitni kupec odšteti 1,2 milijona evrovHotel Videc z 28 sobami in 11 apartmaji pa je naprodaj za milijon evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice