Vir: Facebook, Vlasta Gerecnik
V soboto ponoči so vandali podrli ograjo mariborskega vrtca, ki se nahaja na Lentu. Sedaj smo govorili z ravnateljico vrtca, ki nam je razkrila, kaj točno se je zgodilo.

Prejšnji konec tedna smo poročali o incidentu, ki se je zgodil na mariborskem Lentu. Na družbenem omrežju Facebook je namreč zaokrožila objava Mariborčanke, ki je delila fotografije podrte ograje vrtca Ivana Glinška Maribor, natančneje poslovne enota Ribiška, ki se nahaja na nabrežju Drave.

Kot je zapisala, so »ponoči pijani mulci podrli ograjo vrtca«. Kaj točno se je zgodilo, smo povprašali Ester Mlaj, ravnateljico vrtca Ivana Glinška Maribor, ki zraven enote na Smetanovi, Gregorčičevi in Kosarjevi ulici, skrbi za enoto vrtca Ribiška.

Nepridriprave policisti prijeli

»To se je zgodilo med vikendom v nočnih urah, ko so nepridipravi podrli ograjo našega vrtca. Policija je bila o dogodku takoj obveščena. Nepridipravi so bili mladoletniki, pri čemer dogodek obravnavajo mariborski policisti,« razlaga ravnateljica vrtca Ivana Glinška Maribor.

Ravnateljica je za Mariborinfo tudi povedala, da je dogodek prijavila ena izmed okoliških stanovalk, ki je nemudoma o razgrajačih obvestila policijo.

»Policisti so zelo hitro reagirali. Zaradi hitre in ustrezne obravnave so storilci znani, saj so jih policisti prijeli ob posredovanju, pri tem pa gre za mladoletne osebe,« je za uredništvo še razložila Ester Mlaj.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
SLO (ni preverjeno)

Sedaj pa te lumpe aktivirat pri sanaciji ograje.

pohorskisvizec

Najprej 1 okoli kepe!

iz ruš doma (ni preverjeno)

mene pa zanima ali ima ravnateljica ravne noge

Ludi Rudi (ni preverjeno)

To policija.. .

Iz vrtca so iz… (ni preverjeno)

otroci ... tudi iz DM se niso nikoli vrnili.

In gdo jih bo dostojno pokopal

In reply to by Ludi Rudi (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Jaz bi tote lumpe kuj sfockal in bincnil.

Starejše novice