Vir: Policijska uprava Maribor
Ko obnemijo celo policisti ...

Policisti Policijske uprave Maribor danes izvajajo poostren nadzor cestnega prometa nad uporabo varnostnih pasov pri voznikih in potnikih motornih vozil ter nad uporabo ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok.

Prav tako v tem času izvajamo poostren nadzor nad vozniki lahkih motornih vozil, kot so na primer e-skiroji.

Tega prizora niso pričakovali ...

Policisti Policijske postaje Ormož so danes zjutraj, pred enim izmed vrtcev na območju Ormoža, ustavili 47-letnega voznika mopeda, na katerega je imel priklopljen lahki priklopnik domače izdelave, v slednjem pa je peljal otroka.

Policisti so vozniku izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil zakona o prevozih v cestnem prometu in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Namen poostrenega nadzora je vplivati na povečanje uporabe varnostnih pasov (v osebnih avtomobilih, tovornih vozilih in avtobusih) in zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok ter s tem vplivati na zmanjšanje negativnih posledic prometnih nesreč.

V poostrenem nadzoru želimo vplivati tudi na voznike lahkih motornih vozil, saj je uporaba e-skirojev v zadnjih letih v porastu in se s povečanjem deleža tovrstnih udeležencev v cestnem prometu povečuje tudi s tem povezana prometnovarnostna problematika.

V poostrenem nadzoru ugotavljajo tudi druge kršitve cestnoprometnih predpisov, ki vplivajo na varnost cestnega prometa, na primer nepravilno uporabo naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo, hitrost vožnje, psihofizično stanje voznikov …

Pravilna privezanost z varnostnim pasom oziroma uporaba ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok je zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na zmanjšanje posledic prometnih nesreč, predvsem iz naslednjih razlogov:

  • pripeti vozniki in potniki v vozilu v primeru trka ostanejo na svojem sedežu;
  • varnostni pas oziroma zadrževalni sistem ob čelnem trku zmanjšuje gibanje telesa naprej in tako preprečuje trk z notranjostjo vozila;
  • varnostni pas oziroma zadrževalni sistem prevzame velik del energije in jo porazdeli na različne dele telesa, kar učinkovito zmanjša posledice trka na posamezen del telesa;
  • v kombinaciji z zračno blazino ter drugimi elementi pasivne varnosti (naslonjalo za glavo, ergonomski sedeži, karoserija vozila) varnostni pas zagotavlja vozniku in potnikom učinkovito zaščito.

V povezavi z navedenim voznikom in potnikom svetujejo, da dosledno spoštujejo cestnoprometne predpise ter se ustrezno pripnejo z varnostnimi pasovi in da otroke prevažajo v predpisanih zadrževalnih sistemih.

Voznikom lahkih motornih vozil pa sporočajo, da so kot udeleženci v cestnem prometu do dopolnjenega 18. leta dolžni med vožnjo uporabljali ustrezno pripeto zaščitno kolesarsko čelado, da uporabljajo ustrezne prometne površine, da prilagodijo hitrost svoje vožnje in upoštevajo cestnoprometne predpise.

Komentarji (11)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Cigan?

Albanc (ni preverjeno)
korošec (ni preverjeno)

Je bilo pred 50 leti v Črni na Kor
Se en Franca pripelje z mopedom dol z Javorja
Spredaj na tanku mopeda dva froca
pa on na zadnjem sedežu baba na prljažniku pa še en froc
Na avtobusni postaji maha miličnik in hoče da jih ustavi
Seveda Franca poln alkohola in poln svojih izdelkov - otrok
Se zadere
Pa jebote ja
Kam te pa naj dam
ane vidiš da sem poln

In reply to by Albanc (ni preverjeno)

Ploko (ni preverjeno)

komunisticni mentalni pohabljenec-jugoslovan-morilec tito je imel sisteme za poneumljanje ljudi!!!!perfidna komunisticna indoktrinacija-ta clovek je ali produkt greznice jugoslavije ali potomec komunista!!taki butl kot arsenovic!!!

In reply to by Albanc (ni preverjeno)

Ludi Rudi (ni preverjeno)

Inovacija .

Niko i ništa (ni preverjeno)

yugoslovan

In reply to by Ludi Rudi (ni preverjeno)

Rvpilot (ni preverjeno)

Policisti obnemeli in tako bi moralo ostati, večje barabe za loviti

DETEKTIV COLOMBO (ni preverjeno)

Palicaji so šolani za to, da nikoli ne padejo v šok...

Neznani znanec (ni preverjeno)

Defuk, eti rajši napijši, kelko krat so tebe policaji vozili v droteni kijšti (marici)

Kaktus (ni preverjeno)

Obnemeli, šokirani,... ???

Pa kaj še ?

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kaj sedaj nekaj dramatizirajo ?

Če je domače izdelave še ne pomeni, da je slabo !!!

Škifi ne vedo, kaj je podeželje in s čim vse smo se nekoč vozili.

In ta moped tudi gre počasi !!!

Vsak dan vidim mularijo v mestu z električnimi skiroji, ki letijo, ko sam vrag ❗❗❗

Tisto je res šokantno ❗❗❗

Policije pa nikjer ❗❗❗

Kopje (ni preverjeno)

ali pa po 3 se nabasejo na tiste grde neuporabne bicikle ki jih je jugovic butlom nastavil po mestu in se vozijo naokrog!!!!!

In reply to by Kaktus (ni preverjeno)

Starejše novice