Pomurca sta se odpravila v Italijo na motokros in v roku slabe ure ostala brez vsega. Kako jima lahko pomagate?

Odpravila sta se v Italijo na motokros in ostala brez vsega. To je zgodba dveh Prekmurcev, ki sta v roku ene ure ostala brez denarja, osebnih dokumentov, prijateljevega avtodoma, motorjev in celotne opreme. 

Po dogodku se je na družbenem omrežju Facebook oglasil Miki Fujs in zapisal, kaj se je zgodilo.

Zapis objavljamo v celoti.

»Dragi bralci, 

delil bom svojo zgodbo kot opozorilo vsem motokrosistom, zato upam, da si vzamete minuto časa, da jo preberete. Ne vem kako naj začnem, ker sem še vedno šokiran, saj je od tega minilo le nekaj dni.

Sva Miki in Denis, stara 29 let in že od malih nog sva si želela voziti motokros. Pred desetimi leti sva se zaposlila in takoj s prvo plačo kupila vsak svoj motor in se tako tudi spoznala. Od takrat vse svoje proste dni preživiva na motorju, stezah in dirkah. V ta šport sva vložila veliko truda, časa in denarja. Prejšnji teden pa se nama je življenje obrnilo na glavo.

Privarčevala sva nekaj denarja, avtodom pa si izposodila od prijatelja in se odpravila za en teden v Italijo na motokros. To so bile vedno najine sanje.

Tretji dan sva se ob 13.00 ustavila v restavraciji v bližnjem mestu. Plačala sva parkirnino in odšla na pico, ko sva se čez eno uro vrnila avtodoma ni bilo več.

Vse sva takoj prijavila policiji, ampak do danes žal še niso našli nič. Šlo bi naj za načrtovan vlom.

V avtodomu sva imela vse, vse, kar sem si v desetih letih prislužil s težkim delom na gradbeništvu. Ukradli so nama vse, ves denar, dokumente, dva motorja, dele za motor, opremo, orodje, drone, kamere. Vse skupaj v vrednosti več kot 50.000 evrov.

Sedaj sva brez dokumentov in brez denarja, oba imava kredite, poleg tega pa avtodom ni bil zavarovan proti kraji. Zato morava poravnati tudi teh 25.000 evrov. Pomagal nama je Tim Gajser, ki je daroval nekaj opreme za dražbo. Zato sva mu zelo hvaležna in če koga zanima oprema, naj naju kontaktira.

V pomoč nama je tudi društvo za darovanje. Ne pričakujeva nič, bila pa bi vesela pomoči v kakršnikoli obliki.«

Načrtovan rop v Italiji nič nenavadnega

Kot je za Sobotainfo povedal Fujs, naj bi šlo za načrtovan rop. 

»Šla sva na pico in se vrnila v roku ene ure. Policisti so nama povedali, da naj bi bila to mafija in je bil rop najverjetneje organiziran. Velika verjetnost je, da bi naju okradli tudi, če bi bila v avtodomu ali ko bi se peljala.

V takšnem primeru bi se tudi nama lahko zgodilo kaj hujšega. Od vsega začetka sva se držala čim bolj v bližini avtodoma, ker sva vedela, da so kraje tam pogoste. Namenoma sva parkirala v središču mesta, kjer je bilo tudi več kamer. A sva vseeno ostala brez vsega. 

Vedno bolj izgubljava upanje, da bova ukradene stvari ponovno dobila v svoje roke. Gre za od 50 do 60 tisoč evrov škode,« pravi. 

Ob tem doda še, da tovrstno dogajanje v Italiji ni nobena novost, organizirani ropi so namreč dobro znana vrsta kaznivih dejanj. 

Zbiranje donacij

Da bi lahko odplačala predvsem na novo opremljen avtodom prijatelja, zbirata donacije.

Fujs pri tem hvaležno izpostavi Tima Gajserja, ki je priskočil na pomoč z dražbo stvari in akcijo Avto-moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote minulo nedeljo, ko je bila na progi v Mačkovcih odprta tudi skrinjica prostovoljnih prispevkov, kjer so že zbrali nekaj denarja. 

Kako lahko pomagate? 

Denar lahko nakažete na tej povezavi ali preko: 

  • TRR: SI56 0400 0027 6705 245
  • NAMEN: DONACIJA
  • Ime: Avto moto društvo Makovec racing team

Komentarji (4)

Mrazek

Prijateluj, ki se je vračal iz Spanije se je pokvaril avto na avtocesti v Franciji. Odsel je iskat pomoč, ki pa je čez dve uri ni več potreboval, kajti avto je izparel.

Ajgor (ni preverjeno)

S sinom sva 10dni potovala po Albaniji. Vsaj 5x sva motorje pustila na ulici v mestu pred apartmajem kjer sva spala. Na motorjih so bili tudi kovčki. Nikoli ni nič izginilo. V Albanijo hodim že 7 let....nikoli mi niso ukradli nič. Kvečjemu so mi kaj dali. Na sever in zahod zaradi kriminala ne potujem.

GTX44 (ni preverjeno)

Avtodomi so glavna tarča na zahodu . Italija ,Španija ,Francija ....so najbolj kritične zato je ob izposoji zaračunano zavarovanje za primer kraje .

Surfeiter (ni preverjeno)

Drugič pojdita z nezavarovanimi stvarmi na Azurno obalo ... tam so šele prave motokros steze ...

Starejše novice