Mariborsko društvo Up-ornik znova poroča o nesrečni zgodbi dveh upokojencev, ki živita v nedostojnih razmerah. Pozivajo vse, ki so pripravljeni pomagati.

Kot navaja društvo Up-ornik gre za upokojenca, moža in ženo, ki živita v izredno slabih pogojih. Manjša hiša, v kateri živita, je nujno potrebna prenove, pušča jima namreč streha, ki je že povsem poškodovana od toče. »Ob deževnih dneh je hiša tako polna vode. Streha pa je azbestna in stara več kot 50 let. Ogroženo je njuno že tako slabo zdravje in beda, v kateri živita, je nesprejemljiva,« navajajo v mariborskem društvu.

83-letna gospa, zaradi operacije kolkov in težav s hrbtenico hodi le še s pomočjo bergel, po vrhu vsega pa je gospa še onkološka bolnica. Njen mož, 65-letni gospod, je pred leti utrpel možgansko kap, kar pa je pustilo kar nekaj posledic, zato je za delo nezmožen. Zanj, kolikor sploh še lahko, skrbi žena. Oba pa imata zelo nizke dohodke

»Z vašo pomočjo bi jima radi pomagali pri menjavi strehe, ki pa stane okrog 3000 evrov. Tu je na pomoč že priskočil Center za socialno delo Ptuj, ki jima bo za menjavo strehe prispeval del zneska, drugi del, ki pa znaša 1837,74 evra pa bi jima pokril Up-ornik, z vašimi prispevki. Žal so njuni odrasli otroci prav tako v finančni stiski in jima nove strehe ne morejo omogočiti,« še dodajajo v društvu Up-ornik.

Kako lahko pomagate?

  • Delite objavo med svoje prijatelje.
  • Prispevate lahko na Up-ornikov TRR: SI56 6100 0001 3621 087, SKLIC: SI99, NAMEN: UPOKOJENCA P.
  • Prispevate lahko tudi prek PAYPAL-a na Up-ornikovi spletni strani https://www.up-ornik.si.
  • Pošljete SMS: UPORNIK5 na 1919.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice