Mariborski vodovod porabnike pitne vode na Poštni ulici obvešča o motnjah v oskrbi z vodo. Gostinci, ki bodo kar deset ur brez vode, razburjeni, ponekod že napovedali zaprtja lokalov.

Glavni trg in Koroška cesta v Mariboru bosta prihodnji ponedeljek za približno štiri ure ostala brez vode. Še nekoliko večje nevšečnosti čakajo gostinske obrate na Poštni ulici, kjer bo voda presahnila za večji del dneva.

Kot so zapisali na uradni spletni strani mariborskega vodovoda, bo zaradi izvedbe večjih vzdrževalnih del na območju Poštne ulice izpad oskrbe s pitno vodo med 8. in 18. uro. Na področju Glavnega trga in Koroške ceste med starim mostom in tržnico bo izpad oskrbe medtem od 8. do 12. ure.

»Zaradi starosti vodooskrbnih instalacij na tem območju je pričakovati neprijetne pojave, kot so motnost in obarvanost vode ter nabiranje odkruškov oblog vodnega kamna. V takšnih primerih svetujemo izpiranje internih instalacij istočasno na vseh pipah, pri čemer je potrebno predhodno odstraniti  mrežna sita – perlatorje, tako da se poveča pretok vode. Izpiranje WC kotličkov priporočamo na koncu, ko je voda v drugih delih instalacije ponovno bistra,« svetujejo odgovorni na mb-vodovod.si.

Gostinci na Poštni bodo zaprli vrata

Napoved vzdrževalnih del je poskrbela za kar nekaj slabe volje med gostinci v Poštni ulici, ki brez vode seveda ne morejo opravljati svojega dela in se bodo morali sprijazniti z izpadom dela prihodka. Nekateri so tako že napovedali zaprtje lokala. 

Med drugimi bo vrata do šeste ure popoldne zaprl tudi Bar Piaf v Poštni ulici 1, kjer so obvestilu na družbenem omrežju Facebook pripisali:

»Upamo, da nov vodovod zdrži 119 let, kot je dosedanji.«

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
atak (nepreverjen)

naj zaprejo...pač pride nov najemnik

Kritik (nepreverjen)

In kako si predstavljajo menjavo vodovodnih cevi brez zaprtja vodovoda ?

prerok (nepreverjen)

Kaj gostom strežejo samo vodo?

Navijac (nepreverjen)

Saj bo minilo.Ce se dela se pac mora prilagodit.

Dravski gusar (nepreverjen)

Boljse bi bilo da se ne bi obnavljalo, cisto klasično Mariborsko razmišljanje...

Kak se reče še z drugimi besedami nergaču? Mariborčan.

Barbarin (nepreverjen)

Nejc, nergac ... nemec ... barbarski lopov

In reply to by Dravski gusar (nepreverjen)

TABORČAN (nepreverjen)

PRVIČ ČUJEM

In reply to by Dravski gusar (nepreverjen)

Starejše novice