Foto: bralka Mariborinfo
Po požaru v garažni hiši na Tržaški cesti se je oglasila bralka, ki nam je povedala, da so že pred dvema letoma v isti garažni hiši na njen avtomobil zataknili prižgane petarde.

Mariborski gasilci so v sredo, 20 minut čez polnočjo, posredovali v garažni hiši na Tržaški cesti. Pet vozil je zagorelo v celoti, tri vozila so bila v požaru še dodatno poškodovana.

»Ko smo prišli na kraj intervencije, smo ugotovili, da gori dejansko več osebnih vozil v prvi etaži, tako da so kar hitro začeli s samim gašenjem in omejevanjem požara,« je dejal Denis Nušinovič, namestnik vodje izmene Gasilske brigade Maribor.

Zraven osebnih vozil je posledično prišlo tudi do požara ostrešja in pa same konstrukcije, podkonstrukcije garažne hiše. Po nestrokovni oceni policistov znaša skupna materialna škoda okrog 60.000 evrov.

Kaj je vzrok požara, za zdaj še ni znano.

So na delu piromani? 

Ni pa to prvi požar, ki se je zgodil v tej garažni hiši. Eden od zaposlenih v bližnji trgovini je poudaril, da je pred tednom ali dvema prav tako gorel avtomobil.

Bralka Mariborinfo je spomnila na požar iz leta 2021, ko sta prav v garažni hiši na Tržaški cesti zagorela dva avtomobila. 

»Prav na dan požganih dveh vozil so na moj avtomobil zataknili prižgano petardo,« je povedala: »Tudi še neprižgano.«

Kot je dejala, so bile petarde zataknjene tudi za pokrov avtomobila in v vrata za dotok goriva. O dogodku je obvestila policijo. 

Število požarnih intervencij narašča

Garažna hiša na Tržaški cesti v Mariboru sicer med obiskovalci nakupovalnega središča ne velja za najbolj varno parkirišče.

»Čez dan ja, v večernih urah pa kljub temu da je blizu glavne ceste, se mi ne zdi varno. Dostikrat je preveč srhljivo,« je komentirala ena od obiskovalk bližnje trgovine.

Drug obiskovalec trgovine je izrazil skrb glede pomanjkljive požarne varnosti: »Požarna varnost je pomanjkljiva, lahko bi bilo boljše. Morali bi to urediti, tako kot je bilo to včasih. Včasih je bila požarna varnost oh in oh. Zdaj pa nihče ne skrbi za požarno varnost, niti na parkirišču, še slabše pa v trgovinah ne.«

Na Gasilski brigadi Maribor so sicer povedali, da je požarnih intervencij iz leta v leto več. 

Komentarji (9)

geza mezga (ni preverjeno)

Štajerska se veseli.......

Pankrtek (ni preverjeno)

Geza se zeza

In reply to by geza mezga (ni preverjeno)

policijska nes… (ni preverjeno)

necenzurirano/clanek/aktualno/je-gospodarskega-kriminala-res-manj-ali-pa-je-policija-zaspala

Kninska kraljica (ni preverjeno)

gnusnivpotomci komunistov-skojevci na delu-delomrznezi in fausljivci unicujejo tujo imovino ker ne morejo vec krasti ,kar je njihov modus operandi-prej so kradli fabrike gradove kmetije in se marsikaj-zdaj vec ne morejo in so besni na tiste ki imajo nekaj-smrt komunistom in njihovim pomagacem!!!!

Surfeiter (ni preverjeno)

tako je

In reply to by Kninska kraljica (ni preverjeno)

Beno Zidarič (ni preverjeno)

Crkni

In reply to by Kninska kraljica (ni preverjeno)

jan.ban (ni preverjeno)

baje je tito dojenčke jedel
Zato matere niso dobile nazaj mrtvo rojenih otrok
ker so jih morali iz porodnišnice direkcijon
šibati v Belgrade

In reply to by Beno Zidarič (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

Eh... To je delo čefurjev...

jan.ban (ni preverjeno)

to je delo potomcev banditov

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

Starejše novice