Evropski teden športa je osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor – Evropsko mesto športa 2018, s katerim so povezali in združili vse športne prireditve in dogodke v terminu od 22. in 29. septembra.

Mestna občina Maribor, ki se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa, načrtuje izvedbo Evropskega tedna športa med 22. in 29. septembrom na Trgu Leona Štuklja in izbranih lokacijah v Mariboru. 

Povečanje števila aktivnih prebivalcev mesta 

Evropski teden športa je osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor - Evropsko mesto športa, katerega namen je povečati število obiskovalcev športnih prireditev, povečati obiskanost športnih prireditev v mestu, povečati število aktivnih prebivalcev mesta in povečati uporabo javne športne infrastrukture. Projekt na evropski ravni usklajuje Evropska komisija pod sloganom #beactive, na državni ravni pa Olimpijski komite Slovenije. Športne prireditve bodo tako potekale na mednarodni, državni in seveda lokalni ravni.

»Skupaj z več ko 40 organizatorji smo pripravili več kot 40 brezplačnih dogodkov. Posebej bi izpostavil uvodni začetek s turnirjem ženskega rokometa v soboto ob 10. uri na Trgu Leona Štuklja, to je ena specifika tega dogodka. Zaključni dogodek pa bo potekal na Športnih objektih Tabor, kjer se bodo vsa športna društva predstavila,« je povedal Aljoša Kirič, vodja projekta Evropsko mesto športa. 

Vsi dogodki so brezplačni in z njimi želijo še dodatno vzpodbuditi vse obiskovalce in občane Maribora, da se pridružijo in so še bolj aktivni cel teden.  

»Zdrav duh je v zdravem telesu, tako da potrebujemo dosti vadbe, da ohranjamo zdravo telo. V Mariboru je skoraj polovica občanov tako ali drugače vključena v različne organizirane oblike vadbe. Evropski dnevi ali evropski tedni so namenjeni širitvi kulture gibanja s kulture gibanja na način, da smo lahko primerljivi z Evropo,« je povedal župan Andrej Fištravec

Osrednji prireditveni prostor bo na Trgu Leona Štuklja, kjer bo vsak dan vzporedno potekalo več različnih prireditev, med katerimi velja po dnevih izpostaviti:

- sobota, 22. 9. 2018  - Jesenski ženski rokometni turnir (organizator: Ženski rokometni klub Branik),
- sobota, 22. 9. 2018 in med tednom od 24. do 28.9. - Predstavitev nogometne šole NK Maribor na napihljivem igrišču (organizator: Nogometni klub Maribor),
- sobota, 22. 9. 2018  - Tridesetka - predstavitev vseh možnih oblik plesa plesne šole Rolly (organizator: Plesna šola Rolly),
- ponedeljek 24. 9. in  petek 28. 9.2018 - Športni poligon za otroke, različne igre z žogo in streljanje z otroškim lokom (organizator: Decathlon, PE Maribor),
- torek, 25. 9. 2018 - Jutranja telovadba - »1000 gibov« (organizator: Društvo Šola Zdravja – skupine Maribor z okolico),
- torek, 25. 9.2018 - Pune ftrgane igre (organizator: Klub Mariborskih študentov),
sreda, 26.9.2018 - Ameriški nogomet se predstavi (organizator: Športno društvo Maribor Generals),
- sreda, 26.9.2018 - Predstavitev DNK akademije (organizator: DNK športna akademija Marcos Tavares & Gabriel da Silva),
- četrtek, 27.9. 2018 - Bodifit Švic Fest – Evropski dan fitnesa  s koncertom Sixpack Čukurja & The Hangover Ladies (organizator: Bodifit),
- četrtek, 27.9.2018 - Ulična košarka 3 na 3 za pokal Maribora (organizator: Mopa d.o.o.),
- petek, 28.9.2018 - Oven zabava z DJ Ney-em (organizator: Oven Elektro Maribor, d.o.o.).

Ostale prireditve se odvijajo na različnih lokacijah v MO Maribor (Mestni park, na reki Dravi, na Mariborskem Pohorju, v prostorih športnih društev in zvez, …).

Zaključek Evropskega tedna športa na FESTIVALU ŠPORTA

Zaključek Evropskega tedna športa bo potekal 29. 9. na Športnih objektih Tabor, kjer bo v sodelovanju s Športno zvezo Maribor potekal FESTIVAL ŠPORTA. Na festival športa bodo svoje dejavnosti predstavila športna društva, ki delujejo na področju Maribora in širše. Festival je namenjen družinam z otroki, ki bodo na ta način spoznali različne športe, s katerimi se lahko začnejo aktivno ukvarjati. Dogajanje bo spremljal zanimiv animacijski program.

Več informacij o več kot 50 posameznih dogodkih se nahaja v koledarju dogodkov ali na Facebook strani MariborCityofSport2018.

Starejše novice