Slika je simbolična.
Vinogradniki so strastni in predani kmetje, ki se ukvarjajo z gojenjem vinske trte in pridelavo grozdja. Vsak, ki obožuje vino, ima tudi svojega najljubšega. Kdo je vaš? Na čigavo vino prisegate?

Vinogradništvo je tradicionalna dejavnost, ki se prenaša iz roda v rod in zahteva posebno znanje in skrbnost. Vinogradniki so tesno povezani z naravo in se zavedajo, kako pomembno je ohranjanje ekosistema za kakovostno pridelavo vina.

Skrb za vinograd je zahtevna naloga, ki zahteva nenehno pozornost. Vinogradniki morajo spremljati različne faze rasti trte, od sajenja do obiranja. Pravilno obrezovanje trt, uporaba gnojil in nadzor nad škodljivci so ključni dejavniki za uspešno pridelavo grozdja.

Poleg dela v vinogradu in kleti so vinogradniki pogosto tudi ambasadorji svoje vinske regije. Kateri je vaš najljubši?

Bralci Mariborinfo izbirate naj vinarja. V spodnjem obrazcu predlagate naj vinarja ali vinarsko družino, na katero prisegate. 

Kako izberemo naj vinarja ali vinarsko družino?

Zbiranje predlogov za najboljšega vinarja ali vinarsko družino traja do nedelje, 10. decembra, do polnoči. V uredništvu bomo nato izmed vseh predlogov zbrali največkrat predlagane.

Za tem boste ponovno na vrsti vi. Predlogi, ki jih boste predlagali največkrat, bodo šli na glasovanje. Tisti z največ glasovi bo prejel laskavo titulo naj vinarja po izboru bralcev.

Komentarji (10)

Mb-11 (ni preverjeno)

Glede teh novodobnih vinarjev nimam dobrega mnenja. Kot prvo rostfrei sodi so groza od groze, ki ne dajo vinu pravega okusa. Kot drugo teh dolivanj tekočega žvepla presega vse meje dobrega okusa. Kot tretje filtriranje vin, da imajo na koncu vse sorte podoben okus. Še bi lahko našteval predvsem o higijeni itd. Na zdravje tem, ko je to dobro.

Čliček (ni preverjeno)

Promocija alkoholizma, spet...

pohorskisvizec

Lokalna trgovina.

Fischer (ni preverjeno)

Mokra družba nam pravijo... preveč se pije, skoz se pije. Kakšni angleži in skandinavci nam znajo še parirat in rusi. Nihče drug.

Jovanka brozpsica (ni preverjeno)

v vsaki komunisticni greznici na tem planetu je visok odstotek alkoholikov-tako se zabrise beda in revscina komunisticnega unicevanja!!!!glupa raja potem sploh ne ve kaj se dogaja!potem jih imas za norca in jim lahko vladas ter krades!!!to pocnejo komunisti!!!!komunisticna greznica jugoslavija je bila tipicen primer!!!

Zvegla (ni preverjeno)

a so ti tablete popustile?

In reply to by Jovanka brozpsica (ni preverjeno)

Jovanka brozpsica (ni preverjeno)

nobene tablete niso popustile!!!!!je pa tebi pamet popustila!!!!oq ti je padel pod indeks 70.....tipicno za komunisticno levicarske debile, ki jih v sloveniji ne primanjkuje!!!!

In reply to by Zvegla (ni preverjeno)

ROLA (ni preverjeno)

mrššššš smrad domobranski

In reply to by Jovanka brozpsica (ni preverjeno)

Big boss (ni preverjeno)

v mariboru je trenutno najbolj pomembno da se srbski laznivi mafijas odstavi iz delovnega mesta za zupana maribora- odlocitev je nepreklicna-mars iz maribora on in njegovi placanci unicujejo slovenijo in ropajo slovenski narod- gubi se srbski lopov!!!!!

Lučka Plajnšek (ni preverjeno)

HIŠA VIN KOKOL – Milan Kokol

Starejše novice