Slika je simbolična.
Pri Študentski organizaciji Univerze v Mariboru že več kot 20 let pomagajo študentom v stiski, ki jo ti občutijo zaradi težav pri študiju, duševnemu zdravju, partnerskih odnosih in drugih osebnih težavah.

Nedavni izsledki raziskave Nacionalnega inštituta za javno zdravje so pokazali šokantne podatke, da zaradi posledic epidemije vsak četrti študent razmišlja o samomoru

Študentska organizacija Univerze v Mariboru že vrsto let študentom v stiski pomaga s Psihološko svetovalnico, v času epidemije se je povpraševanje in število svetovalnih ur občutno povečalo. 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru si bo tudi v prihodnje s svojimi aktivnostmi prizadevala za pomoč študentom v stiski, hkrati pa svoje delovanje usmerjala predvsem v zagotavljanje takšnih pogojev za študij, da do tovrstnih stisk sploh ne bi prihajalo, so sporočili.

Študentski čas je tisto obdobje, ko mladi stopijo na samostojno pot, sklenejo nova prijateljstva, partnerske zveze ter raziskujejo možnosti karierne rasti. 

Izselitev iz kraja študija nazaj domov, študij na daljavo in s tem povečane težave pri opravljanju obveznosti, nezmožnost opravljanja študentskega dela, ki številnim zagotavlja možnost preživetja, predvsem pa izguba socialnega stika, ki je med mladimi še kako pomembna, so pripeljale do velikih posledic med študenti in mladostniki, opažajo v Študentski organizaciji Univerze v Mariboru. 

Te težave ostajajo zaprte med štirimi stenami, saj je duševna stiska tista, o kateri najtežje spregovorimo.

Dejan Glazer, predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru, je ob tem dejal: »Že ves čas opozarjamo, da so težave študentov premalo slišane. Takoj bomo stopili v stik s pristojnimi institucijami ter tako nemudoma začeli z izvajanjem aktivnosti, ki bodo študentom in dijakom v stiski na voljo. Ne moremo dopustiti, da bi študenti in dijaki v teh trenutkih ostali sami. Kot predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru ne morem dopustiti, da bodo ukrepi za preprečevanje širjenja covid-19 vzeli več študentskih življenj kot sam virus!«

Poleg povečanja obsega dela Psihološke svetovalnice, v sklopu katere Študentska organizacija Univerze v Mariboru nudi strokovno pomoč študentom v duševni stiski že več kot 20 let, bodo zaradi alarmantnega stanja na področju duševnega zdravja študentov na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru nemudoma pričeli s pripravo projekta samopomoči študentom.

V okviru tega bodo s pomočjo sodelavcev Študentkse organizacije Univerze v Mariboru in sovrstnikov skušali zagotoviti možnost ponovne vzpostavitve socialnih stikov med študenti in dijaki, kar bo po njihovem mnenju zmanjšalo duševne stiske, s katerimi se v teh časih soočamo. Preko krovne Študentske organizacije Slovenije pa so že poslali zahtevo za takojšnje sestanke s pristojnimi.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zlatko z lopatko (nepreverjen)

če je študent fuknjeni se za drogira in skokne v Dravo

TABORČAN (nepreverjen)

SEVEDA JE JEBA KO NI ŠMRK ŠMRK PA CUKRČKOV PIZDE ZADROGIRANE NESPOSOBNE MALO ZAGUSTI PA SE ŽE FENTAJO PIČKE

Starejše novice