Slika je simbolična.
Otroci iz vrtcev odkrivajo čare smučanja, zato pa potrebujejo ustrezno opremo. Na enotedenskem tečaju, ki ga bo izvedel Smučarski klub Ptuj, želijo otrokom predati znanje smučanja in spodbuditi zdrav življenjski slog.

Imate odveč kakšen kos rabljene zimske športne opreme, kot so, smuči, palice, smučarski čevlji, smučarske čelade? 

Odvečno smučarsko opremo lahko podarite otroku, ki tega nima. Na občini Hoče - Slivnica vabijo, da se pridružite akciji zbiranja rabljene smučarske opreme za otroke vrtcev Hoče, Slivnica in Rogoza, ki poteka v sklopu projekta »Vrtec smuča«.

Akcija bo  v Večgeneracijskem centru v Rogozi (Rogoška cesta 60), dne 6. januarja, med 10. in 12. uro.

Lahko pa opremo dostavite tudi izven tega datuma na sedež občine Hoče - Slivnica, in sicer v času uradnih ur.

Otroci iz vrtcev odkrivajo čare smučanja

V prizadevanju za širjenje radosti zimskega športa in spodbujanje aktivnega življenjskega sloga se bo v letošnjem šolskem letu v vseh treh vrtcih občine Hoče - Slivnica izvedel projekt »Vrtec smuča«.

Projekt zajema enotedenski tečaj smučanja na Arehu. 

Idejna zasnova samega projekta je bila podana s strani Marka Glaviniča, solastnika podjetja Nival Invest, ki je s pomočjo svojih podizvajalcev in partnerjev zbral donatorska sredstva.

Kot navajajo na občini, je cilj projekta spodbujati telesni razvoj, gibalne sposobnosti in koordinacijo otrok ter jim omogočiti prvo izkušnjo s smučanjem.

Tečaj je namenjen otrokom v najstarejši vrtčevski skupini vrtcev Hoče, Slivnica in Rogoza: »Namenjen je vsem otrokom, ne glede na to, ali so že stali na smučeh ali bodo to za njih prvi smučarski koraki. Prav tako bo, v kolikor otroci nimajo svoje opreme, za to poskrbljeno.«

Tečaj bo izvedel Smučarski klub Ptuj

Celotno izvedbo tečaja bo prevzel Smučarski klub Ptuj, ki bodo poskrbeli za to, da bodo osnovne smučarske tehnike predane v manjših skupinah. 

Zadnji dan enotedenskega tečaja bodo lahko otroci svoje znanje pokazali staršem, saj se bodo ti lahko pridružili otrokom na smučišču. 

Na hoški občini si želijo, da bi skupaj z novimi osvojenimi smučarskimi tehnikami pri otrocih spodbudili tudi zdrav življenjski slog, povezovanje z naravo ter spodbudili razvijanje socialnih veščin in samostojnosti. 

»Predvsem pa si želimo, da bi se otroci na smučarskem tečaju imeli lepo in da bi skupaj ustvarili neprecenljive spomine,« pravijo na občini. 

Ker si na občini želijo, da bi letošnjo zimsko pravljico nadaljevali tudi v prihodnjih letih, prosijo za donatorska sredstva za šolsko leto 2024/2025: »Vsak prispevek, ki ga lahko namenite za projekt, bo neposredno koristil našim otrokom, za kar vam bomo neizmerno hvaležni«

Več informacij o projektu je na spletni strani občine Hoče - Slivnica.

Starejše novice