Foto: Žan Osim
Prizorišče za Operno noč je pod budnim očesom organizatorjev že v pripravi. Tokrat bo po dveh letih dogodek spet potekal v mariborskem mestnem parku.

Organizacijski odbor, ki ga sestavljajo Slovensko narodno gledališče Maribor, Narodni dom Maribor in Festival EZL EK, pod pokroviteljstvom Mestne občine Maribor ponovno pripravlja tradicionalno Operno noč.

Ta bo jutri ob 20.30 po dveh letih, ko je glasba odmevala po Glavnem trgu, ponovno potekala na »originalnem prizorišču« na promenadi mariborskega mestnega parka.

Po besedah organizatorjev je program letos še bolj vsestranski in primeren za vsakogar – glavnino programa sestavljajo napolitanske pesmi. Veliko melodij bo tako znanih tudi nepoznavalcem opere, četudi jih po naslovu ne bodo takoj prepoznali.

Foto: Žan Osim

Taktirko bo ponovno zavihtel Simon Krečič, dirigent in umetniški direktor, ki bo tako kot prejšnja leta tudi letos s simfoničnim orkestrom SNG Maribor poskrbel za prijeten večer v objemu narave.

Park bodo napolnili glasovi solistk in solistov Sabine Cvilak, Rebeke Lokar, Petye Ivanova, Andreje Zakonjšek Krt, Valentine Čuden, Irene Petkova, Martina Sušnika, Tima Ribiča in Jaka Jurgeca.

Pred zbor Opere SNG Maribor bo stopila zborovodkinja Zsuzsa Budavari Novak. 

Obeta se nam miren večer brez padavin, zaradi katerih je bila lanska Operna noč predčasno prekinjena.

Poskrbljeno bo tudi za sanitarije in več kot 1500 sedišč, organizatorji pa obiskovalce naprošajo, da se držijo utrjenih površin parka in zaradi predvidene gneče priporočajo prihod z javnim prevozom ali peš.

Program dogodka je na voljo na tej povezavi.

Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice