Rešitve po meri so Radenski pri srcu.

Tudi vi pogrešate brezskrbno posedanje na terasi bližnjega lokala v družbi tistih, ki so vam najbolj pri srcu?

V podjetju Radenska verjamejo, da bomo lahko že kmalu skupaj sproščeno uživali. A do takrat ne čakajo križem rok. Snovali so idejo, kako digitalizirati gostinstvo, da bi gostom omogočili hitro, varno in enostavno naročanje.  

Ko je bil projekt pripravljen na izvedbo, so naleteli na mladega programerja Tilena Kotnika, ki je razvijal zelo podobno idejo. V pričakovanju odprtja lokalov zdaj skupaj ustvarjajo digitalno platformo Enjoi.

Na idejah mladih svet stoji

Preteklo leto je s sabo prineslo nove izzive. Novi izzivi pa inovativne odgovore nanje. Tudi idejo mladega programerja iz Maribora, ki se strastno spogleduje z različnimi poslovnimi in finančnimi izzivi ter svoje programersko znanje uporablja kot orodje za iskanje rešitev.

Da je zelo mlad, se kaže tudi v digitalni platformi, ki poleg cenika ponuja veliko zabavnih slikovnih vsebin za deljenje po meri narejenih objav na družabnih omrežjih. V pravem trenutku so se poti Tilena in Radenske srečale in digitalna platforma Enjoi je dobila zagon. 

»Ideje mladih, ki našim potrošnikom z rezultati prinašajo pozitivne trenutke, so nam še posebej pri srcu. Ko smo se sestali s Tilnom, kar nismo mogli verjeti, kako podobno razmišljamo. Brez oklevanja smo podprli nadaljnji razvoj platforme, ki bo poleg prijetnih izkušenj gostov tudi v veliko pomoč našim poslovnim partnerjem v gostinstvu,« je dejal predsednik uprave Radenske Marián Šefčovič.

Tilen Kotnik

Ne le brezskrbno, tudi odgovorno in prijazno

Ko bomo spet lahko sedli za mize lokalov, želimo to storiti odgovorno, da bi sproščeni trenutki v srčni družbi trajali karseda dolgo.

Digitalna platforma Enjoi je ustvarjena ravno s tem namenom. Gostom bo omogočila ogled cenika s skeniranjem QR-kode, gostincem pa več časa za pogovor z gosti.

»Želim si, da bi se lahko gostinstvo čimprej odprlo – na varen način. Drznem si reči, da platforma Enjoi.si to spodbuja in omogoča. Morda tudi odločevalci to uvidijo in sprostijo ukrepe. Veselim se že prihodnosti, saj je digitalni cenik zgolj prvi korak do trajnostnega izboljšanja gostinstva,« pravi 25-letni podjetnik Tilen Kotnik.  

Skupaj tudi v težkih časih

Jesensko zaprtje lokalov je poslovne partnerje Radenske močno prizadelo, zato zdaj že vsi nestrpno pričakujemo njihovo ponovno odprtje. Ko se to zgodi, bomo skupaj dobro pripravljeni.

Doslej se je za brezplačno digitalno platformo odločilo že več kot 700 slovenskih gostincev, pridružujejo pa se tudi gostinci s sosednje Hrvaške. Kar Enjoi ločuje od podobnih rešitev na trgu, je po meri ustvarjena platforma za gostince in goste, ki se bo nenehno nadgrajevala. 

Postreženo s srčnostjo

Zaposleni v podjetju Radenska že preizkušajo digitalno platformo Enjoi, ki so jo prilagodili za interna sporočila.

»S srcem pri stvari se trudimo, da bomo ob odprtju lokalov postregli s kar najboljšo uporabniško izkušnjo in tako pripomogli k varni vrnitvi v ustaljene tirnice,« dodaja Šefčovič. 

Marián Šefčovič

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Bravo Tilen!

Starejše novice