Na Mariborskem Pohorju se že pripravljajo na novo smučarsko sezono, ki bo letos potekala kljub epidemiji koronavirusa. Pa bo ta vplivala na njeno izvedbo?

Otvoritev nove smučarske sezone kot običajno na Mariborskem Pohorju načrtujejo sredi decembra, pri čemer poudarjajo, da bo točen datum odvisen predvsem od vremenskih razmer.

Kako bo v času epidemije videti smučarska sezona v praksi, tudi na Mariborskem Pohorju za zdaj še težko napovedujejo, saj je to odvisno od tega, kakšne omejitve in ukrepi bodo veljali takrat in od epidemioloških razmer ter navodil Nacionalnega instituta za javno zdravje in ostalih pristojnih služb.

»Ta navodila bomo seveda spoštovali in sezono izpeljali v skladu z njimi,« poudarjajo v Marpromu.

Prav tako sedaj težko napovedujejo, kako bo z obiskom smučarjev iz tujine oziroma o razmerju med domačimi in tujimi smučarji.

»Na obisk slednjih bo namreč vplival režim pri prečkanju mej, ki bo veljal takrat. Bo pa zaradi tega v prihajajoči zimi na Pohorju morda več domačih smučarjev, še zlasti v primeru podaljšanja veljave turističnih bonov oziroma možnosti njihove uporabe v času zimske sezone,« upajo v Marpromu.

Novosti na Mariborskem Pohorju ni za pričakovati

Sicer pa na Marpromu večjih novosti v novi zimski sezoni ne načrtujejo, se pa trenutno normalno pripravljajo na izvedbo smučarske sezone in bodo do njenega začetka opravili vsa potrebna dela na smučarskih terenih, žičnicah in drugi infrastrukturi ter opremi.

Lani so na smučiščih mariborskega in areškega dela Pohorja, kjer z žičnicami in gondolo upravlja omenjeno občinsko podjetje, v 107 dneh našteli 140.000 smučarjev, kar je nekaj manj kot sezono prej, ob tem pa so našteli še več kot 170.000 drugih obiskovalcev. To jim je minulo zimsko sezono prineslo za okoli 260.000 evrov nižje prihodke kot leto prej.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice