Da bo Saša Arsenovič ponovno kandidiral za župana Mestne občine Maribor, je že znano. Še vedno pa se poraja vprašanje, koga bo v županski boj v Mariboru poslalo Gibanje Svoboda. Sedaj smo neuradno izvedeli, katero ime bi lahko konkuriralo Arsenoviču.

V državi v zadnjih tednih intenzivno potekajo priprave na supervolilno jesen. Že prihodnji mesec bomo volivci izbirali novega predsednika države, še mesec kasneje pa župane in člane občinskih svetov. 

Tako se tudi v Mariboru že odštevajo dnevi do lokalnih volitev, pri čemer pa se poraja vprašanje, ali bo mestna oblast obstala na svojem položaju, ali pa bo Maribor izbral novega župana ali morda županjo.

Krožijo številna imena, je to ključna konkurentka Arsenoviča?

V Mariboru se bo v boj za županski stolček ponovno podal sedanji župan Saša Arsenovič. A omenja se vse več imen, ki mu bodo poskušali otežiti volilno jesen.

O kandidaturi za mariborskega župana razmišlja davčni svetovalec Rok Snežič, med resnimi kandidati za župana se omenja tudi direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina.

Uradne odločitve o tem, koga utegne v župansko tekmo poslati SDS, še ni. A kot najresnejši kandidat se omenja mariborski poslanec Dejan Kaloh, Arsenovičev županski položaj pa bi naj poskušal izzvati tudi direktor Doma Danice Vogrinec Marko Slavič in nekdanji direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Vojko Flis, ki bi naj po informacijah Mariborinfo postal županski kandidat SD.

Kljub temu da je svojo kandidaturo zanikal Franc Kangler, sicer nekdanji župan Mestne občine Maribor, ki so ga leta 2012 s položaja odnesle obtožbe o korupciji, pa naj bi še vedno obstajala verjetnost, da bo kandidaturo pet pred dvanajsto vseeno napovedal.

Svojega kandidata na lokalnih volitvah v Mariboru je napovedalo tudi Gibanje Svoboda. Za zdaj še niso izdali, kdo bi to lahko bil, čeprav so razkritje imena obljubili do konca junija.

A smo po neuradnih, a zanesljivih informacijah izvedeli, da bi lahko to postala direktorice Agencije za energijo Duška Godina.

Duška Godina - novo ime med kandidati za mariborski županski stolček?

V Mariboru se glede na pretekle volitve, ko je bilo kandidatov 18, pričakuje veliko število županskih kandidatov, a konkretnih imen je za zdaj malo.

Zmagovalka letošnjih državnozborskih volitev in novinka na političnem parketu Gibanje Svoboda se bo tokrat na lokalne volitve podala prvič.

Postopki evidentiranja v stranki že tečejo, pri čemer bi naj ciljali predvsem na širšo zastopanost v čim večjem številu občin, prednost pa bodo dali upravnim središčem.

V javnosti se tako trenutno ugiba predvsem o tem, kdo bo njihovo ime, ki bo na lokalnih volitvah v Mariboru konkuriralo trenutnemu županu Arsenoviču. Mariborinfo ima neuradne, a zanesljive informacije, da bi lahko to postala direktorica Agencije za energijo Duška Godina.

Za potrditev, ali bo Duška Godina res postala kandidatka za županjo Mestne občine Maribor, smo se obrnili na Gibanje Svoboda, a na njihove odgovore še čakamo. Prav tako smo Godino za komentar poskušali priklicati v službo in na osebni telefon, vendar neuspešno.

Godina pravnica, ki ji vodenje ni tuje

Agencija za energijo je skladno z določili zakonodaje ustanovljena kot regulator slovenskega energetskega trga in je tako odgovorna za pripravo in skladnost teh pravil.

Slovenija je z vstopom v Evropsko unijo postala del enotnega trga tudi na področju energetike, zato je morala vzpostaviti evropsko primerljiv energetski sistem. 

Duška Godina agencijo, v kateri je zaposlena od leta 2005, vodi od 21. oktobra 2015, ko je na položaju zamenjala Ireno Praček, ki je nenadno umrla.

Godina je sprva agencijo vodila kot vršilka dolžnosti generalne direktorice, nato pa ji je svet agencije na podlagi izvedenega javnega natečaja podelil poln mandat, ki ga je nastopila 1. januarja 2016.

Godina je sicer rojena leta 1971 in je univerzitetna diplomirana pravnica. Njena prva zaposlitev je bila v letih od 1997 do 1999 na Višjem sodišču v Mariboru, od leta 2000 do leta 2005 pa je bila zaposlena v državni upravi, in sicer na ministrstvu za malo gospodarstvo in turizem kot višja specialistka za pravno področje in nato na Javnem skladu Republike Slovenije za razvoj malega gospodarstva, kjer je bila vodja službe za pravne in splošne zadeve.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Ajgor1 (ni preverjeno)

Ta se bo dobro znašla...dolg staž svaljkanja po javnih službah je prinesel obilo izkušenj. Verjetno kar odgovorna gospa...morda pa za Maribor premalo agresivna (ugibam). Maribor je mesto, ki se hrani na aferah županov in tam išče razloge za svojo zaostalost in nerazvitost. Zato Maribor potrebuje agresivne župane, burkeže in take, ki producirajo afere.... Ta gospa mi pač ne deluje tako.... No...bomo videli...

Ne, nikakor ne (ni preverjeno)

MB ne sme biti agresivno mesto ampak dolina miru, prijaznosti in oaza svobode

In reply to by Ajgor1 (ni preverjeno)

Asus (ni preverjeno)

Snežič ,Kaloh, Požar in Leljak...kandidati za župana Doba.

Danvid (ni preverjeno)

Vsi so boljši kot ta boksar.

Fischer (ni preverjeno)

Pamet v roke mariborčani, vsi ti kradljivci se grebejo za stolčke,da bodo še bolj lahko prali umazan denar. Župan je tudi zrcalo občanov. Kdaj je MB imel dobrega, normalnega, poštenega župana?

ip (ni preverjeno)

Kangler. Samo je bil tak pošten, da so ga za vse nagnili.

In reply to by Fischer (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Od totega Aksentija Topaloviča - Spydera pa neja moremo met gršega!!!!!

Starejše novice