Krvodajalska akcija »Vijol'čna kri za vse ljudi« je tudi letos upravičila svoj namen. Letošnja akcija je podrla vse rekorde, saj je prišlo 219 ljudi, od katerih jih je 189 darovalo več kot 85 litrov najbolj dragocene tekočine.

Krvodajalska akcija, ki jo tradicionalno organizira Mojca Pepelnik v sodelovanju z UKC Maribor in Rdečim križem Maribor ter seveda podporo NK Maribor. Dragoceno življenjsko tekočino v zdravstvenih ustanovah vedno potrebujejo in vsak prispevek je neprecenljivega pomena. 

219 sprejemov

189 odvzemov

85.050 mililitrov krvi

»Hvaležni smo NK Maribor, ki z organizacijo te izredno pomembne akcije rešuje zaloge krvi v severovzhodnem delu Slovenije v podopustniškem obdobju. To nam veliko pomeni, lažje bomo delali. V preskrbi s krvjo, v sistemu krvodajalstva pa izvajamo v povezavi s klubom dvojno aktivnost. Ob skrbi za nemoteno zdravljenje bolnikov veliko pomeni tudi promocija krvodajalstva, ki je investicija za prihodnost. Glas športnikov, ki se pojavijo ali med darovalci ali kot podpora akciji, je glas v deveto, morda celo dvajseto vas. Hvala vsem,« se je vsem darovalcem zahvalila Erika Kavaš, dr. med. spec. transf. med.

Daroval tudi Milanič, Milec želel, a ni smel

Dragoceno življenjsko tekočino je daroval tudi Darko Milanič, krvodajalce pa so v imenu ekipe prišli pozdravit Dino Hotić, Blaž Vrhovec in Martin Milec. Medtem ko prva zaradi napornih treningov nista mogla sodelovati v akciji, je to želel storiti Milec, ki zaradi okrevanja po poškodbi ni v polnem ritmu. Odlični desni bočni branilec ni skrival razočaranja, ko zaradi jemanja zdravil proti alergijam, ni smel darovati svoje vijol'čne krvi.

»Danes sem tudi jaz prvič želel darovati kri in zaradi določenih tablet, ki jih jemljem proti alergiji za cvetni prah in podobne stvari, pač žal ne morem sedeti na stolu. Vseeno upam, da bom drugo leto uspešnejši. Ponosen sem na vse ljudi, ki danes prihajajo sem, vesel sem takega velikega odziva in obiska, ponosen sem tudi na Mojco, ki že toliko let opravlja to delo. Iz leta v leto je akcija boljša in verjamem, da bo v prihodnje še uspešnejša. Res hvala vsem, ki so danes prišli in vsem, ki še bodo. Takšne akcije mi pomenijo ogromno, saj s tem pomagaš ljudem v stiski, nikoli ne veš kdo to potrebuje. Jaz mislim, da ker se to dogaja v srcu našega mesta tu v Ljudskem vrtu je zaradi tega obisk še večji,« je povedal Milec.

Družina, ki pomaga vsem

Organizatorka Mojca Pepelnik je za Mariborinfo potrdila rekordno udeležbo na letošnji akciji. Tako so med 219 sprejetih in 189 odvzetih vzorcih krvi našteli 32 takih, ki so kri darovali prvič. Tisti, ki enkrat prispevajo svojo vijol'čno kri, to po navadi storijo vsako leto.

»Meni organizatorki je predvsem v čast, zaradi tega, da sem lahko del NK Maribor zgodbe, da sem lahko del te vijolične družine. To je družina in ta družina bo pomagala drugim ljudem,« nam je zaupala Mojca Pepelnik. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Puklasti miha (nepreverjen)

Navijam za Nafto in bi bil smrtni greh če bi dobil tako kri,,Jaz sem vendar pametan

Starejše novice