Pri naselju Podova v občini Rače - Fram je nekaj minut po 17. uri zasilno pristalo dvosedežno ultralahko letalo. Pri pristanku se ni nihče poškodoval, so na spletni strani navedli v centru za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje.

Letalo je po podatkih Slovenskega letalskega portala poletelo z mariborskega letališča (MBX/LJMB) ob 17.01 z vzletno-pristajalne steze 32 ter odletelo po pogojih vizualnega letenja proti naselju Pragersko. V okolici tega naselja je po prikazu iz aplikacije FlightRadar24 opravilo več zavojev na višini med dva in tri tisoč čevlji, zadnji signal na aplikaciji pa je iz višine 2650 čevljev ter hitrostjo 34 vozlov nad vasjo Gaj pri Pragerskem ob 17. uri in 15 minut.

V letalu pa sta bila inštruktor in učenec, do nesreče pa naj bi prišlo zaradi izgube kontrole nad letalom, zaradi česar se je sprožil varnostni postopek oziroma izmet varnostnega padala.

Posredovali so mariborski poklicni gasilci, ki so zavarovali in pregledali kraj nesreče, odklopili akumulator na plovilu ter prečrpali gorivo iz rezervoarja.

Po poročanju TV Slovenija se je nesreča zgodila med učno vožnjo letenja z ultralahkim letalom v okviru Letalskega centra Maribor.

Primer preiskuje inšpektor civilnega letalstva, škode na letalu pa je po nestrokovni oceni za 90.000 evrov, je še poročala nacionalna televizija.

Letalo je včeraj pred tem opravilo še tri polete. Dopoldan je opravljajo šolske kroge ne mariborskem letališču, nato je opravilo mednarodni let v Pulo ter nazaj, nato pa še omenjeni polet z odhodom malo po 17. uri. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice