Slika je simbolična.
Vstop v koledarsko poletje je letos pospremil prvi vročinski val. Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija, ki prikazuje, da je bilo na avtobusu kar 46 stopinj. Preverili smo, kako so mariborski avtobusi opremljeni s klimo.

Kot da peklenska vročina ni že sama po sebi dovolj neznosna, je še huje, če moramo na avtobus, na katerem ne deluje klima. 

Uporabnica Facebooka je na družbenem omrežju delila fotografijo iz mariborskega avtobusa, ki kaže, da se je temperatura v notranjosti avtobusa povzpela do neverjetnih 46 stopinj Celzija.

Ob tem je dodala, da sočustvuje s šoferji, ki morajo voziti v takšni vročini in še cestah, ki so v izredno slabem stanju. 

Vprašanja o tem, kakšno je stanje na področju mestnega potniškega prometa v Mariboru, predvsem, ali klimatske naprave delujejo, smo naslovili na Marprom.

Vsi mariborski mestni avtobusi opremljeni s klimo

Vozni park mestnega potniškega prometa v Mariboru trenutno obsega 65 vozil, ki so vsa opremljena s klimatskimi napravami. 

V javnem podjetju Marprom so za Mariborinfo povedali, da so pri dnevnem izvozu avtobusov prizadevajo, da v trenutnih visokih temperaturah na linije razporejajo samo vozila z delujočimi klimatskimi napravami. 

Na Marpromu dodajo, da se na teh lahko občasno pojavijo okvare: »V primeru teh poskušamo v najkrajšem možnem času zamenjati vozilo na liniji in v delavnicah odpraviti okvaro.«

Temperatura na avtobusu odvisna tudi od drugih dejavnikov 

Imajo šoferji avtobusov kakšna posebna navodila za uporabo klimatskih naprav? »Klimatske naprave na avtobusih so avtomatske, temperaturo pa načeloma lahko nastavi voznik sam glede na razmere v avtobusu,« pojasnjujejo na Marpromu. 

Ob tem dodajajo, da je temperatura na avtobusih, čeprav so klimatizirani, odvisna še do drugih dejavnikov:

»Nanjo zlasti v času, ko so zunanje temperature zelo visoke, vpliva tudi pogosto odpiranje vrat na postajališčih, ki se v mestnem avtobusnem prometu vrstijo na 300–500 metrov. Ob tem so razmere odvisne še od zasedenosti avtobusa oziroma števila potnikov, ki se sočasno nahajajo na njem.«

Marprom: »Zavedamo se nevšečnosti ob povišanih temperaturah«

Povprečna starost voznega parka mariborskega mestnega potniškega prometa trenutno znaša blizu osem let; nazadnje so bili novi mestni avtobusi nabavljeni lansko jesen.

Marprom dnevno opravlja preventivne tehnične preglede vozil. Na tistih avtobusih, kjer se v teh vročih dneh pojavljajo težave s klimatskimi napravami, jih poskuša odpraviti v najkrajšem možnem času bodisi v lastnih servisnih delavnicah bodisi s pomočjo zunanjih izvajalcev.

»Kot upravljavci javnega mestnega potniškega prometa se zavedamo nevšečnosti ob povišanih temperaturah ozračja in jih poskušamo omejiti v največji možni meri,« razlagajo: »Je pa ta problem prisoten tudi drugod po svetu.«

»Nanj se lahko potniki odzovejo tudi z ustreznejšim planiranjem potovanja, razen seveda v primerih, ko ni druge možnosti,« še dodajajo na Marpromu.

Kako se lahko osvežijo šoferji? »Vozniki mestnih avtobusov imajo možnost osvežitve v vozniški sobi na glavni avtobusni postaji,« pojasnjujejo: »Poleg tega pa smo v teh dneh zagotovili še dodatno zaloge vode v plastenkah, ki so jim na razpolago.«

Komentarji (1)

orožnik (ni preverjeno)

Ja, ja seveda je imela 46 stopinj, če si jo je prislonila na "šajbo", pa smo se vozili leta 1965 izpod tiste nadstrešnice z Glavnega trga z avtobusi kljunaši, kakšna klima, tudi takrat so bilke vročine, pa nihče ni crknil, rekli smo mu "poštarski", ker je vozil na Pohorje. No, instant Slovenci, sedaj me pa popljuvajte.

Starejše novice