Foto: UKC Maribor
Mariborski zdravstveni dom v naslednjem tednu organizira dve večji cepilni akciji, in sicer bo čez cel teden na lokaciji zdravstvenega doma potekal dan odprtih vrat za cepljenje proti koronavirusu, mobilna cepilna enota pa bo obiskala dve mestni četrti.

Mobilna cepilna enota Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki na avtobusu izvaja cepljenje proti koronavirusu na terenu, bo tudi naslednji teden nadaljevala svojo cepilno akcijo.

Mobilni cepilni tim mariborskega zdravstvenega doma bo z avtobusom v naslednjem tednu obiskal in izvedel cepljenje proti novemu koronavirusu na naslednjih lokacijah:

  • torek, 27. julija 2021: v prostorih zdravstvene postaje Jezdarska v mestni četrti Magalena na Jezdarski 10 (čas postanka od 10. do 12. ure),
  • četrtek, 29. julija 2021: v prostorih zdravstvene postaje Nova vas v mestni četrti Nova vas na Cesti Proletarskih brigad 71 (čas postanka od 14. do 16. ure).

Med cepivi je mogoče izbirati

»V želji zaščititi in ljudem približati cepljenje proti covidu-19 v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor pričenjamo s cepljenjem na območjih mestnih četrti, poslovnih con, gospodarskih družb, obrtno podjetniških dejavnosti in na območjih, kjer se zbira večje število občanov,« je povedal direktor Jernej Završnik. 

Ob tem dodaja, da je cepiva dovolj in da imajo občani možnost cepljenja z izbiro vseh v Sloveniji registriranih cepiv.

Na cepljenje se tako ni potrebno predhodno naročiti. Cepiva je dovolj, izbirate pa lahko med cepivi Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson in AstraZeneca, so sporočili.

Dan odprtih vrat za cepljenje proti koronavirusu

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor za občane mesta Maribor in okoliških občin v naslednjem tednu organizira tudi dneve odprtih vrat z namenom množičnega cepljenja proti covidu-19.

Množično cepljenje bo v tednu od 26. do 30. julija potekalo v petem nadstropju Zdravstvenega doma Maribor na Ulici talcev 5 v Mariboru, in sicer:

  • v ponedeljek, 26. julija 2021, od 14.00 do 19.00,
  • v torek, 27. julija 2021, od 8.00 do 13.00,
  • v sredo, 28. julija 2021, od 8.00 do 13.00,
  • v četrtek, 29. julija 2021, od 14.00 do 19.00,
  • v petek, 30. julija 2021, od 8.00 do 13.00 in od 14.00 do 19.00.

Vsi zainteresirani bodo imeli možnost izbire med cepivi Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson in AstraZeneca.

Na cepljenje se ni potrebno predhodno naročiti. Občanke in občani, ki se želijo cepiti, morajo imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Kako naročiti mobilno cepilno enoto

Da bi cepljenje na terenu potekalo čim bolj organizirano, v zdravstvenem domu prosijo vse zainteresirane skupine, da zberejo prijave kandidatov za cepljenje in jim te posredujejo na elektronski naslov [email protected].

Dodajajo, da bodo prijave dnevno spremljali in še isti dan javili, kdaj bodo mobilno cepljenje izvedli pri vas.  

Cepilna mobilna enota bo pričela z delovanjem takoj, ko bo na določeni lokaciji izkazan dovolj velik interes, gre vsaj za deset posameznikov.

Za dodatne informacije lahko med 8.00 in 14.00 pokličete na telefonsko številko 070 533 796.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ragnar The Gread (nepreverjen)

*žaljiva vsebina je bila odstranjena* off, genocidniki

TABORČAN (nepreverjen)

A je res da je administrator peder

In reply to by Ragnar The Gread (nepreverjen)

Falko (nepreverjen)

Kakšna sramota

Starejše novice