Foto: Mestna občina Maribor
Mariborska občina je nedavno na dražbi prodajala pet stanovanj, nekatera v zelo slabem stanju. Sedaj smo preverili, ali jim je uspelo prodati vsa stanovanja in koliko so zanje iztržili.

Mestna občina Maribor je konec junija na dražbi prodajala pet občinskih stanovanj.

Na dražbi so tako ponudili stanovanje na Cankarjevi ulici, enosobno stanovanje na Lekarniški ulici, ter tri stanovanja na Ulici kneza Koclja.

Cene stanovanj so se gibale od 20.860 evrov, in sicer za 25 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Lekarniški ulici, za najdražje stanovanje pa je bilo potrebno odšteti najmanj 107.200 evrov. Gre za dvosobno stanovanje v velikosti 73 kvadratnih metrov na Cankarjevi ulici.

Preverili smo, ali je mariborski občini uspelo prodati vsa stanovanja in za koliko so bila stanovanja sploh prodana.

Zanimanje predvsem za stanovanje na Lekarniški ulici

Skupno je na dražbi sodelovalo deset dražiteljev, pri čemer je bilo na dražbi prodanih vseh pet stanovanj.

Po podatkih, ki smo jih pridobili s strani Mestne občine Maribor, je ljudi najbolj pritegnilo enosobno stanovanje v pritličju stavbe na naslovu Lekarniška ulica 3 v skupni izmeri 30,1 kvadratnega metra, ki se je prodajalo po izklicni ceni 20.860 evrov.

Za stanovanje so se zanimali trije dražitelji. Cena stanovanja se je dvignila kar za 43 odstotkov in je bilo na koncu prodano za točno 30 tisočakov.

Cena stanovanj pa se je dvignila štirim stanovanjem od petih. 73 kvadratnih metrov veliko dvosobno stanovanje na Cankarjevi ulici se je prodajalo po izklicni ceni 107.200 evrov in je bilo na koncu prodano za 112.700 evrov, prvo dvosobno stanovanje na Ulici kneza Koclja v izmeri 65 kvadratnih metrov pa se je prodajalo po 60.800 evrov in je na koncu doseglo ceno 66.800 evrov.

Cena drugega dvosobnega stanovanja na Ulici kneza Koclja, ki je veliko 44 kvadratnih metrov, pa se je iz 48 tisočakov zvišala na 51 tisoč evrov.

Zadnje, tretje stanovanje na Ulici kneza Koclja, pa je bilo prodano po izklicni ceni 62.400 evrov.

Občina na dražbi iztržila 258 tisočakov

Za prodana stanovanja so na Mestni občini Maribor na dražbi iztržili 322.900 evrov, vendar skupni prihodek mariborske občine zaradi solastništva stanovanj z okoliškimi občinami predstavlja 258.223 evrov.

Na Mestni občini Maribor pa še odgovarjajo, da bodo dobiček iz prodaje porabili za tekoče gradbene in infrastrukturne projekte, ki se izvajajo v Mestni občini Maribor.

Starejše novice