Poročali smo, da je že vsaj deset bolnikov na internem oddelku Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, ki so pozitivni na koronavirus. Število obolelih pa se povečuje.

Še vedno drži, da je okuženih vsaj deset bolnikov in vsaj ena zaposlena na internem oddelku ptujske bolnišnice. Jemanje brisov še vedno poteka, število okuženih pa se bo, kot kaže, postopoma višalo. 

Trenutno na izvide brisov še čakajo, številke okuženih v ptujski bolnišnici se tako iz ure v uro spreminjajo. 

Organizacijsko delo na internem oddelku še vedno poteka enako. Del internega oddelka je torej siva cona, kjer so bolniki izolirani, ločeni en od drugega. Prav tako se jih redno testira na koronavirus. 

»Številke se postopoma višajo. S strahom gledamo v prihodnje dni, tedne, mesece,« za Ptujinfo komentira strokovni vodja ptujske bolnišnice Teodor Pevec

Na covid oddelku Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj je bilo danes zjutraj 23 bolnikov, pred dvema urama jih je bilo dvajset, vendar se tudi ta številka spreminja iz ure v uro.

Število pacientov na covid oddelku se spreminja predvsem zaradi tako imenovane sive cone internega oddelka, od koder se obolele z virusom premešča na covid oddelek. 

Starejše novice