Mariborčani bodo ostali še brez ene družinske zdravnice.

Medtem ko Mestna občina Maribor še vedno išče družinskega zdravnika, ki bi imel ambulanto v Malečniku, je koncesijsko pogodbo za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti na področju splošne medicine odpovedala še zdravnica na Taboru

Mestni svet je soglašal z začetkom iskanja novega zdravnika, a vprašanje je, če ga bodo našli. 

Septembra posredovala odpoved koncesijskega razmerja

Občina je podelila koncesijo zdravnici zasebnici Brigiti Šorli leta 2000, njena ambulanta je na Pupinovi ulici na Taboru. Konec septembra letos pa je zdravnica posredovala občini odpoved koncesijskega razmerja, ki stopa v veljavo konec marca 2024.

Razlogi za zdravničino odločitev niso znani. Ker Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor nima kadrovskih možnosti za zapolnitev njenega mesta, bo občina poskušala poiskati novega koncesionarja.

Izvedli bodo razpis za novega koncesionarja

Mestni svetniki so na seji ta teden soglašali z izvedbo razpisa za novega koncesionarja. Več mestnih svetnikov je sicer izrazilo obžalovanje, da te ambulante ne more prevzeti javni zdravstveni dom. 

»Nimamo veliko časa, da najdemo novega zdravnika, zato je treba pohiteti s postopki. V nobenem primeru pa si ne želimo zapletov, kakršnim smo priča v Malečniku,« je v razpravi dejal Franc Slavinec iz svetniške skupine SDS.

Koncesija za 15 let

Zdravnica v Malečniku je prekinila koncesijsko razmerje konec januarja letos in po prvem objavljenem razpisu je občina podelila koncesijo zasebnemu medicinskemu centru Julius, a tudi ta ni našel zdravnika za ambulanto. Zato mu je občina odvzela koncesijo in objavila nov razpis, na katerega pa se nihče ni prijavil. 

Na občini napovedujejo ponovitev razpisa. Koncesijo nameravajo v obeh primerih podeliti za 15 let.

Komentarji (5)

pohorskisvizec

Golobčka vpr., kako naprej.Plešimo.

JBT (ni preverjeno)

Osvoboditelji v 30 letih niso ustvariti pravne države katero so obljubljali leta 1990. Kaj je napovedal pokojni Ivan Kramberger se spomnite ?

shadekind (ni preverjeno)

Dober članek. Zelo informativen, dobro uravnotežen, nepristranski. https://burrito-craft.com

Iskanje (ni preverjeno)

Mestna občina Maribor se sooča s pomanjkanjem družinskih zdravnikov. Iskanje novega zdravnika za ambulanto v Malečniku še ni bilo uspešno. https://pizzatower.io/buildnow-gg

zdravnika (ni preverjeno)

Mesto Maribor se sooča s pomanjkanjem družinskih zdravnikov. Občina išče novega zdravnika za ambulanto v Malečniku, obenem pa se srečuje tudi s situacijo, https://melonplayground.co kjer je koncesijsko pogodbo za ambulanto na Taboru odpovedala zdravnica.

Starejše novice