Vir: spletna stran Zlata lisica
Končno mraz. Devet dni pred snežno kontrolo se je začelo odločilno zasneževanje.

Devet dni pred snežno kontrolo se je Maribor končno prebudil ob streljanju snežnih topov. Potem ko so bile to zimo vse vremenske napovedi na spodnji poseki proge za 58. Zlato lisico napačne, so imele vsaj v odločilnem trenutku prav, opolnoči se je dovolj ohladilo, da se je 60 avtomatskih snežnih topov ob progi vključilo in začelo bruhati sneg.

A vseeno ni šlo brez težav, saj je na zgornjem delu proge začela nagajati elektrika

Vremenska napoved obeta dovolj mraza za delovanje zasneževalnega sistema še do petka zjutraj.

Bernard Majhenič, direktor Marproma, je jasen: »V zadnjih sedmih letih se ni zgodilo, da ne bi bilo decembra inverzije, ki bi omogočila zasneževanje spodaj. Te tri dni mraza moramo zdaj maksimalno izkoristiti.«

»V treh dneh, brez novih zapletov, bi lahko progo zasnežili dovolj, da bi bil kontrolor FIS dan pred novim letom zadovoljen,« menijo organizatorji.

Za konec tedna in preko božiča je namreč spet napovedana otoplitev, tik pred silvestrovim naj bi snežilo, zatem pa naj bi se spet ohladilo. Na ta način bi lahko 58. Zlata lisica po dveh zaporednih gostovanjih v Kranjski Gori ostala v Mariboru.

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora Zlate lisice, ob tem dodaja: »Vse druge organizacijske dejavnosti dobro potekajo, zato je zdaj res najbolj pomemben mraz. Časa je še dovolj za organizacijo tekme v Mariboru.«

Starejše novice