Vir: Facebook, Dominik Gajser
Obilno sneženje je v minulem dnevu in ponoči povzročilo precej preglavic enotam gasilcev, cestnim podjetjem in drugim službam tudi na območju Štajerske.

Težave povzroča predvsem težek sneg, ki lomi drevje in ovira promet. V povezavi s tem je bilo zabeleženih 179 dogodkov, od tega največ na območjih Štajerske, in sicer kar 86. 

Poročajo tudi o nevarnostih poplav in močnem vetru.

Zaradi snegoloma so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Hoče, ki so podrto drevo razžagali in odstranili iz ceste. Tamkajšnji gasilci so bili na delu tudi zaradi močnega vetra. 

V Mestni Občini Maribor se je v naseljih Zgornji Slemen - del, Laznica, Srednje in v Brestrnici podrlo več dreves preko cest zaradi mokrega snega. Gasilci Gasilske brigade Maribor in Prostovoljnega gasilskega društva Kamnica so drevesi razžagali in odstranili na varno mesto.

Tudi v občini Makole se je podrlo več dreves, nekatera tudi preko ceste. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Makole so vsa podrta drevesa razžagali in odstranili na primerna mesta.

V občini Makole je v naselju Štatenberg močan veter podrl drevo na kmetijski objekt in ga poškodoval. Gasilci se drevo odstranili, ostrešje kmetijskega objekta pa je saniral lastnik.

V občini Rače - Fram je močan veter podrl drevo na elektroenergetski vod. Gasilci so drevo odstranili, delavci elektro podjetja pa so odpravili poškodbe na elektro vodnikih.

V Občini Ruše so se v naseljih Smolnik, Log, Fala, Bistrica ob Dravi in v Rušah zaradi mokrega snega preko cest podrla drevesa.

V Občini Selnica ob Dravi so se zaradi mokrega snega v naseljih Janževa gora, Spodnji Boč, Spodnji Slemen, Veliki Boč, Zgornja Selnica, Zgornji Boč in sami Selnici ob Dravi podrlo večje število dreves. V naselju Spodnji Boč je podrto drevo poškodovalo telekomunikacijski vod.

V občini Duplek so gasilci s strehe montažnega objekta očistili sneg, ki bi lahko zaradi teže porušil streho objekta.

Gasilci so večkrat posredovali zaradi poplav. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dvorjane in Korena so obvarovali hišo pred vdorom vode iz potoka. Voda je zalila objekt tudi v Mariboru, meteorno vodo so izčrpali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Razvanje. Vodo iz kleti so izčrpali tudi gasilci v Pesnici. 

O vremenskih nevšečnostih poročajo tudi iz občin Gorišnica, Juršinci, Majšperk, Slovenska Bistrica, Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveta Ana, Ormož, Videm in Ptuj. 

Nekateri ostali brez elektrike, zaradi preobilice snega zaprte nekatere smučarske povezave

Velika količina novozapadlega snega in dežja je povzročila poškodbe na elektro distribucijskem omrežju.

Čez noč je brez napajanja z električno energijo ostalo okrog 5000 odjemalcev, so sporočili iz Elektra Maribor. 

Zaradi obilice snega je omejeno obratovanje smučišč na Pohorju. Zaradi obilice novozapadlega mokrega snega in nevarnosti podrtja dreves pod njegovo težo ne obratuje sedežnica Stolp ter vlečnici Videc in Partizanka. Smučarske povezave med sektorjema Bellevue in Areh tako danes niso odprte.

Sneg je povzročal preglavice tudi na Koroškem, kjer je zaradi odstranjevanja podrtih dreves zaprtih več cest, med drugim proti prelazu Radelj in iz Slovenj Gradca proti smučišču Kope.

V jutranjih urah je bilo brez elektrike več kot 700 odjemalcev Elektra Celje. Pouk za šolarje na Ojstrici danes poteka na daljavo.

Kakšno vreme nas čaka danes in v prihodnjih dneh? 

Danes bo na Primorskem sprva delno jasno, popoldne se bo pooblačilo. Pihala bo šibka burja. Drugod bo oblačno, padavine se bodo od vzhoda znova razširile nad večji del Slovenije. 

Po nižinah bo povečini deževalo, nad nadmorsko višino okoli 500 metrov pa snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva povsod oblačno, na jugovzhodu bodo sprva še rahle padavine. Popoldne se bo na zahodu delno razjasnilo, drugod bo ostalo oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo pretežno oblačno in večinoma suho vreme. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Komentarji (2)

orožnik (ni preverjeno)

He he, to kar opravijo tile možakarji. jaz opravim sam, predno pridem po dveh kilometrih do ceste Hoče-Areh, in to z mojo husko XP 560, v tej zimi že trikrat, obvezni del opreme v mojem avtu je Husquarna.

Mbb (ni preverjeno)

Pred mesecem dni so nas prepričevali da bo zima suha in so odprli Bike park ?? Kje so sedaj ti bizgeci naj gredo sneg kidat na Pohorje .

Starejše novice