Stork se je povzdignil z neobičajnim sladoledom.

Če se niste, je čas, da preizkusite novo zmrznjeno slaščico, ki jo pripravlja podjetje Stork (pomeni štorklja, njeno glavo pa lahko najdemo tudi v logotipu). Okusni in naravni, pa tudi neobičajni so sladoledi, na katere je prvič pomislil Aleksander Šikar, direktor omenjenega podjetja, ki mu okus industrijskega sladoleda ni bil nikoli zares všeč.

Zakaj bi bil ta drugačen?

Podjetje, ki je pred meseci vzpostavilo svojo proizvodnjo na Teznem, je ustvarilo in na trg lansiralo že enajst okusov – vsi sladoledi pa so, edini v Sloveniji, brez gensko spremenjenih organizmov, aditivov in barvil. Sadni sladoledi so veganski, dokaz dejanske vsebnosti pravega sadja pa je obarvan jezik po zaužitju. Sladoledi so tudi brez glutena in laktoze; za športne navdušence pa ponujajo tudi takšne brez sladkorja in s sirotkinimi mlečnimi proteini.

Tako pa so prejeli tudi zlato priznanje za najboljšo inovacijo Štajerske gospodarske zbornice.

Okusno na oko, še okusnejše za brbončice

Na dan lahko pridelajo do petnajst tisoč 125-mililitrskih lončkov na dan, ki se navzven že sami hvalijo s svojo črno premium embalažo, po potrebi pa jih lahko obrati izdelajo tudi do štirideset tisoč. Podjetje si prizadeva povečati izbor okusov in pripraviti še zimske programe, verjetno pa dodati še eno premium linijo.

Inovacija je okus

Šikar se rad pohvali z njihovim unikatnim izdelkom – sladoledom z okusom bučnega olja, saj je slednje posebnost njihovega kraja, kupuje pa ga pri slovenskem ekološkem proizvajalcu Oljarni Kocbek. Prav tako se mu zdi poseben tudi okus prave maline ali jurke z brajd-

Stork prisega na sestavine – za sladolede, ki temeljijo na mlečni osnovi, poskrbijo lokalni dobavitelji mleka, ki zagovarjajo neoporečno krmo in prostoživeče živali. Tako zahtevajo od dobaviteljev za sadje tudi certifikate, ki garantirajo naravno vzgojo zrelih sadežev. 

Preberite še

Komentarji (1)

Štajrka (ni preverjeno)

Sem probala ta sladoled pa je zanič, deluje umetno pa še drag je

Starejše novice