Mariborska šola se je poslužila nenavadnega načina za označevanje dijakov, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Študenti so označeni z rdečimi zapestnicami, s katerimi se lahko prosto gibljejo po šoli.

Študentka mariborske Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem je na družbenem omrežju Facebook delila zapis, v katerem pojasni, da so študenti, ki upoštevajo pogoj PCT, označeni z rdečo zapestnico. 

Vstop v šolo je mogoč le z izpolnjevanjem PCT pogoja. Preboleli in cepljeni ob vstopu v šolo pokažejo potrdilo o cepljenju ali prebolelosti. 

Dnevna zapestnica, da ni treba študentov vsakič znova preverjati 

Na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor izpolnjevanje PCT pogoja preverjajo ob prvem vstopu študentov v šolo. Študenti, ki imajo ustrezna dokazila, nato prejmejo dnevno zapestnico, s katero se lahko prosto gibajo po šoli. 

»Zapestnica je zgolj znak, da vas ne preverjamo vsakič znova, ko stopite čez vrata,« sporočajo na šoli. 

Študenti, ki niso prebolevniki ali cepljeni, se lahko samotestirajo v prostorih šole in ob prisotnosti pooblaščene osebe. Test za samotestiranje, do katerega so študenti upravičeni, predhodno prevzamejo v lekarni in prinesejo neodprtega na šolo.

Po opravljenem testu in negativnem rezultatu je tudi tem študentom omogočeno gibanje po šolskih prostorih z dnevno zapestnico.

Komentarji (4)

dd (ni preverjeno)

hahahahahahaha, ovčke kdaj sem vam jaz že rekel da boste hodili z zapestnicami okrog na katerih bo vaša lokacija, BEEE ovčke fukjene

Heh (ni preverjeno)

Lokacija? Kaj spet kaj o 5G trosiš, debil? Ti ne veš, kaj je ta obična tanka papirnata pizdarija ali kaj?

In reply to by dd (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Dajte jim rumene ... take nad komolcem ... z davidovo zvezdo ... pa napis nad vhodnimi vrati: Auschwitz ... pa direktorci na čelo: logorfürer ...

Haja (ni preverjeno)

Rumene so rezervirane za necepljene! 🤣

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Starejše novice