Vir: Študentska organizacija Univerze v Mariboru
Študentska organizacija Univerze v Mariboru je ponovno zbrala prostovoljce, ki se bodo odpravili na različne lokacije po Sloveniji, kjer bodo pomagali pri odpravljanju posledic katastrofalnih poplav.

Kot so sporočili iz Študentske delovne brigade, bo sanacija po popravah trajala več let, mladi pa želijo s svojim prostovoljnim delom ter materialno pomočjo pokazati, da jim je mar za sočloveka in da ne bodo pozabili na tiste, ki so pomoči najbolj potrebni.

Mladi bodo ponovno združili moči na humanitarnem področju ter se med 16. in 20. novembrom 2023 udeležili izredne Študentske delovne brigade, ki bo potekala na več lokacijah po Sloveniji. 

Študentje sporočajo: »Nismo pozabili na vas.«

»Že ob prvi akciji, ko smo priskočili na pomoč prebivalcem Ljubnega ob Savinji ter Črne na Koroškem, smo predvidevali, da bo sanacija posledic dolgotrajna. Ob tovrstnih akcijah se z domačini stkejo močne vezi in že takrat smo jim obljubili, da se ob koncu leta ponovno vidimo,« je povedal David Bohar, predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru.

Kot pravijo v študentski organizaciji, je pomoči pričakovano danes manj, kot takoj po poplavah, ko smo Slovenci v velikem številu priskočili na pomoč. Je pa ta še vedno potrebna, saj posledice na večjih prizadetih območjih še ostajajo.

Študentje se bodo lotili nujnih del, ki bodo olajšala vsakdan prebivalcem pred prihajajočimi zimskimi meseci, hkrati pa jim dostavili tudi materialno pomoč.

Komentarji (1)

Mare88 (ni preverjeno)

Komunisti !

Starejše novice