Cepljenje otrok med petim in 12. letom je na voljo tudi v Mariboru, število naročenih pa raste.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor v okviru organizacijske enote Zdravstveno varstvo otrok in mladine na Vošnjakovi ulici organizira tudi cepljenje otrok proti covidu-19 med petim in 12. letom starosti.

Pomočnik direktorja za zdravstveno nego v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor Aleksander Jus je za Mariborinfo še včeraj pojasnjeval, da so za cepljenje prijavljeni le štirje otroci, danes je številka že bistveno višja.

»Pravkar je prijavljen še 29. otrok, številka raste,« je dejal.

Pojasnil je še, da otroke na cepljenje naročajo v skupinah po deset, saj je v eni viali deset odmerkov in delajo na tem, da ne zavržejo niti enega samega odmerka.

Starši lahko svoje otroke na cepljenje naročijo preko tega spletnega portala ali klica na telefonsko številk 02 22 86 200 (po vzpostavitvi telefonske zveze, pritisnite številko 2). 

S sms sporočilom vas bodo obvestili o datumu in uri cepljenja.

S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja, cepilno knjižico in osebni dokument, še opozarjajo.

Komentarji (4)

Danvid (ni preverjeno)

tem bi morali otroke odvzet.Nikjer ni pojasnjeno kako bo vplivalo na razvoj saj nikjer se nič ne ve.Upam da starši razumejo da sodelujejo pri exsperimentu ,ki ga pfizer izvaja z cepivo.Nihče pameten starš ne bo dal cepiti otroka "zdravega otroka"z poskusnim cepivom'razen če mu želi slabo in verjame v ta zvarek katerega svetovno znani znanstveniki ne bi niti povohali laj še le da bi izvajali poskusno cepivo na svojem otroku.Zamislite se malo in nehajte verjeti beović iin podobnnim prerokom kateri so rekli da nas bo 90,000mrtvih in tistim ,ki so pravtako reekli da moramo nosiiti massskee še ob polnoči na sprehodu pa čee prav si sam*in cvetke o varnem cepivu..

amarena

Vsaj otroke bi lahko pustili pri miru, če že odrasle filajo z bogvečim.

Žalost (ni preverjeno)

Otroke posiljujejo z cepivi, ko so odporni skoraj na vse? Idioti pač.

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Nikogar se ne sili, starši se sami odločijo. Vsak ima svojo glavo, tako je prav. Moji otroci so že starejši in so se želeli cepiti. In niso edini. Preveč se vtikujemo v druge. Če si po vašem mnenju škodijo, si tako sami škodo delajo.

Starejše novice