Knjižnice bi glede na odločitev, ki jo je vlada sprejela v torek zvečer, že včeraj lahko začele z obratovanjem, vendar mnoge še naprej ostajajo zaprte, saj ponovno odprtje ni izvedljivo čez noč.

Zaradi tega bo tudi Mariborska knjižnica še nekaj dni počakala z odprtjem svojih knjižničnih enot. Tako bo šele v ponedeljek, 4. maja, pričela s postopnim uvajanjem storitev izposoje v vseh enotah Mariborske knjižnice, razen v Čitalnici in na bibliobusu.

Zaradi zaščite uporabnikov in zaposlenih ter zagotovitve varnosti v času koronavirusa pa so standardni način izposoje in odpiralni čas knjižnic prilagodili trenutnim razmeram.

Izposoja knjižničnega gradiva možna samo po predhodnem naročilu po telefonu

Člani Mariborske knjižnice lahko v določenem času odprtosti po telefonu pokličejo v katerokoli enoto Mariborske knjižnice in naročijo želeno gradivo. Po dogovoru s članom knjižnice bodo knjižničarji ob dogovorjenem času v papirnati vrečki predali gradivo pred vhodom knjižnice, v kateri je član gradivo naročil. Izposoja gradiva je omejena na pet izvodov, rok izposoje pa je 28 dni.

Prejem naročenega gradiva po klasični pošti

Člani Mariborske knjižnice lahko po dogovoru s knjižničarji knjige prejmejo tudi po pošti. Strošek priprave gradiva v vrednosti 1,50 evra vam bodo zavedli kot dolg, ki ga lahko poravnate prek spleta ali ob prvem obisku knjižnice, ko bo to mogoče. Strošek poštnine boste poravnali ob prejemu gradiva na dom po ceniku Pošte Slovenija. Gradivo, ki ga boste naročili do 12. ure, bo odpremljeno na pošto še isti dan. Izposoja gradiva je omejena na 3 izvode, rok izposoje je 28 dni.

Vračanje gradiva

Izposojeno gradivo, ki ga namestite v vrečko, lahko prinesete pred knjižnico, kjer ga bodo prevzeli knjižničarji in ga namestili v karanteno.

Dodatne informacije

Gradiva člani Mariborske knjižnice ne morejo naročati po elektronski pošti, s tem tudi rezervacije gradiva niso možne. Izklopljene so zamudnine, opomini in izterjava. V primeru, da imate morda zaveden dolg do knjižnice, ki ni višji od 15 evrov, si lahko gradivo kljub temu izposodite. V nasprotnem primeru, ko je dolg višji od 15 evrov, lahko gradivo naročite, ko dolg poravnate preko spleta.

Izposoja igrač, revij in časopisov ni mogoča, tudi novih članov ne vpisujejo. Če še niste član in si želite izposoditi gradivo, se lahko vpišete v knjižnico preko spleta. Do nadaljnjega je še vedno omogočen brezplačni spletni vpis za dostop do e-virov.

Komentarji (1)

Kritik (ni preverjeno)

Čas je da gre direktorica v pokoj . Kdor ni sposoben v mesecu in pol organizirati sprejem izposojenih knjig ,ne zasluži mesečnega plačila . Takoj naj odstopi .

Starejše novice