Foto: Damjan Trafela
Tudi v Mestni občini Ptuj prepoved obratovanja vseh lokalov in neživilskih trgovin.

»Glede na situacijo in dejstvo, da se ljudje še vedno neodgovorno obnašajo in situacije ne jemljejo resno, smo se tudi v Mestni občini Ptuj odločili, da izdamo odredbo o prepovedi obratovanja VSEH LOKALOV in NEŽIVILSKIH TRGOVIN,« sporočajo iz Mestne občine Ptuj in podobne ukrepe pričakujejo na ravni celotne države.

Prepoved bo veljala od danes, torej nedelje, 15. marca 2020, od 13. ure naprej do preklica: »Prav tako bomo zaprli javna wc-ja in prepovedali zadrževanje in druženje na javnih površinah

»Pristojne pozivamo k sprejemu jasnih navodil za živilske trgovine in k zaščiti vseh zaposlenih v izpostavljenih sektorjih. Nujno je, da se za živilske trgovine sprejme enoten protokol, saj nam nobena samoizolacija in zapiranje vse povprek ne bosta pomagala, če se bodo ljudje množično in nekontrolirano zbirali in gnetli v prodajalnah. Prav tako pozivamo k ukrepom zaščite delavcev v vseh podjetjih z velikim številom zaposlenih,« še sporočajo iz Mestne občine Ptuj.

Prav tako je že danes začel veljati občinski odlok, ki zapoveduje zaprtje vseh gostinskih lokalov, cvetličarn, frizerskih salonov in drugih dejavnosti v Mariboru. Kršitelje čakajo kazni.

Mnogi gostinci po državi so sicer še pred napovedjo tovrstnih ukrepov začeli javnost obveščati, da zapirajo vrata. V soboto je bilo mogoče na družbenih omrežjih zaslediti oglase lokalov, ki so pred zaprtjem hrano ponujali po znižanih cenah ali kot donacijo pomoči potrebnim.

Občani Mestne občine Ptuj, ki so oboleli, so v domači oskrbi, nimajo pomoči svojcev in nimajo možnosti oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami, na primer zdravili, se za pomoč v času uradnih ur občinske uprave lahko obrnejo na številko 02 748 29 99 oziroma elektronsko pošto [email protected], kjer bodo v sodelovanju z OZRK Ptuj uredili najnujnejše.

Starejše novice