Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved sta bila danes na delovnem obisku v mestnih četrteh Tabor in Tezno. 

Prebivalci Mestne četrti Tabor si želijo predvsem ureditve cest, da bo vožnja lažja, želijo tudi dodatna parkirišča. Izpostavili so igrala za invalide ob Betnavskem gozdu. 

»Ne glede na mestno četrt, povsod prihajamo do podobnih težav in želja. Prišli smo do velikih potencialov, ki je na primer Schreinerjev trg. Trenutno smo v fazi umeščanja vsebin, kot so trim steze, urbani športi, otroška igrala, motorični parki. Izjemno dobra napotnica za naprej so tudi igrala za invalide,« pove župan Saša Arsenovič.

Dogovorili so se, da bodo naredili celotno zasnovo urejanja prometa parkiranja in s tem onemogočili parkiranje na pločnikih in zelenih površinah. Do jeseni obljubljajo ureditev parkirišč pred vrtcem.  

Prebivalci Mestne četrti Tezno pa želijo urediti otroško igrišče, ki se nahaja za sedežem četrti, obnoviti ceste, izpostavili so vprašanja o časovnici izgradnje zdravstvene postaje Tezno. Na občini pravijo, da je natečaj bil uspešen, načrti so že v izdelavi.

Govora je bilo tudi o sežigalnici. Povedali so, da je projekt daleč od realizacije, kljub temu si želijo, da se onesnaževanje okolja zmanjša, kolikor je mogoče. Poleg onesnaževanja okolja, bi sežigalnica mestu omogočila vir ogrevanja, posledično bi stroški bili nižji, pa so pojasnili na občini.

Prišli so do zaključka, da Mestna četrt Tezno potrebuje novo identiteto, novo središče. Na območju stadiona Kovinar želijo v prihodnosti urediti športni center Tezna. Govorili so o načrtih nekdanjega kopališča TAM.

»Obstaja interes po ureditvi igrišča za golf. Športni objekti Maribor imajo glede tega tudi razpis, idejo so podprli. V kolikor se bodo dogovorili za ustrezno najemnino, pričakujemo ureditev igrišča za golf,« pojasni podžupan Samo Peter Medved

Govorili so tudi o onesnaževanju, ki naj bi ga povzročala Surovina in Snaga. Župan je zatrdil, da je v stalnem kontaktu z direktorjem Surovine in zahteva najvišje standarde na tem področju. 

Sestanek so zaključili z azilom za živali. Mestna četrt je izrazila tudi željo po ureditvi pasjega parka v bližini stanovanjskih območij.

»Azil je pozitivna stvar za mesto, vendar sem prepričan, da moramo poiskati boljši model upravljanja,« razmišlja podžupan. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hejhoj (nepreverjen)

Igrišče za golf? O tem naj kaj več povejo, zanimivo...

Starejše novice