Vodja centra za odnose z javnostmi in marketing na kliničnem centru pravi, da razlogov za odstop predsednika sveta zavoda niso navedli.
V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so potrdili, da je prejšnji teden s položaja odstopil predsednik sveta zavoda Jože Šabeder. Vzrok za takšno odločitev po njihovih besedah ni znan.

Konec prejšnjega tedna je bil Univerzitetni klinični center Maribor obveščen, da je odstopil predsednik sveta zavoda Jože Šabeder, a razlogov niso navedli, pravi Janez Lencl, vodja centra za odnose z javnostmi in marketing na kliničnem centru.

Viri Televizije Slovenija med razlogi za odstop največkrat omenjajo cepljenje posameznikov proti covidu-19, ki naj bi se dogajalo mimo vrste in pravil, in domnevne primere mobinga, ki naj bi jih določeni posamezniki poskušali zadržati znotraj zidov bolnišnice.

Šabeder o razlogih za odstop za Televizijo Slovenija ni želel govoriti. Odgovarja pa, da je vedno deloval po poslovniku, pravila cepljenja je določilo vodstvo, inšpekcija nepravilnosti ni ugotovila. 

Na vprašanje, ali se je cepil, ni želel odgovorili, navaja Televizija Slovenija, glede mobinga pa pravi, da je vedno ravnal po poslovniku in da gre za vprašanje, ki ga mora rešiti vodstvo kliničnega centra.

Vlada bo imenovala drugega predstavnika, a informacij, kdaj ga bo imenovala ne vedo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice