V UKC Maribor so preko vikenda zaradi velikega priliva novih covid pacientov zapolnili kapacitete in morali za pomoč zaprositi druge bolnišnice v Sloveniji.

Stanje v UKC Maribor se še zmeraj ne umirja, saj so se preko vikenda znašli v veliki stiski. Pritisk novih bolnikov s koronavirusno boleznijo je bil namreč tako velik, da jih več niso morali sprejemati. Kot je povedal strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin, se je v reševanje situacije moral vključiti nacionalni koordinator, izkazala pa se je tudi solidarnost med bolnišnicami. V UKC Ljubljana so namreč sprejeli šest pacientov iz mariborske regije. 

»V takih trenutkih je ključna solidarnost med slovenskimi bolnišnicami in zahvaljujem se UKC Ljubljana za sprejem 6 pacientov, ki smo jih sinoči morali premestiti k njim,« je poudaril.

V UKC Maribor umrlo že 111 covid bolnikov

Kot kažejo zadnji podatki, je število vseh hospitaliziranih covid bolnikov v UKC Maribor skupno 218 – od tega je na intenzivnem zdravljenju 47 pacientov. Skupno število vseh umrlih se je ponovno zvišalo in zdaj znaša 111, skupno število vseh do sedaj odpuščenih covid bolnikov pa je 23. novembra znašalo 427.

»Covid odsotnost« zaposlenih UKC Maribor na dan 20. 11. 2020 (karantena, morebitni stik, okužbe, varstvo otrok ipd.): 268, od tega 43 zdravnikov in 132 delavcev zdravstvene nege. Med 268 odsotnimi gre za 114 primerov varstva otrok (šola na daljavo).

VIR: UKC Maribor
VIR: UKC Maribor

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Ti odsotni zaradi otrok lahko za vikende delajo in razbremenijo ostale?

dd (nepreverjen)

NERABITE HOSPITALIZIRAT VSAKEGA KI GA OD GRIPE BOLIJO SKLEPI IN 3X KIHNE, HOSPITALIZIRAJTE SAMO TISTE RESNE KI RABIJO RESPIRATOR, PROBLEM REŠEN IN NE BO POMANJKANJA PROSTORA

Voznik (nepreverjen)

To je lepo in pameten komentar seveda.bravo

In reply to by dd (nepreverjen)

Ausberg (nepreverjen)

Že cel mesec nabijaš, da je vse prevara, da ne rabimo mask, da ne rabimo ukrepov ... Zdaj se pa ven vlečeš, ko so bolnice polne. Da te ni sram! Kot da je celo zdravstvo neuko, neumno in nevedno, ti pa edini pameten, da boš zdaj njim govoril, koga hospitalizirat. Si se javil kot prostovoljen za pomoč v bolnici? Ali pa v kakem domu starejših občanov? Seveda se nisi. Znaš samo blebetat, konkretne pomoči od tebe pa ne bo nikoli ... ker je vse, kar znaš to, da pobegneš od situacije in ne prevzameš nobene odgovornosti.

In reply to by dd (nepreverjen)

dragan krstic (nepreverjen)

Ausberg, DD bi sel rad pomagat v kaksno bolnisnico ali dom starejsih ampak ne more ker je na zaprtem v Hrastovcu.

In reply to by Ausberg (nepreverjen)

pri mej dus (nepreverjen)

Cestitke Jansi.

Voznik (nepreverjen)

Spomladi ste za maximalno tisoč testiranj rabili tri dni da objavite zdaj jih delate baje 8000 in več pa imate podatke v par urah bravo lažnivci

Starejše novice