Aktiviran je načrt Civilne zaščite Mestne občine Maribor o odvozu in hrambi pokojnikov iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Iz Pogrebnega podjetja Maribor so sporočili, da je zaradi povečanega števila okužb, s tem pa povečane umrljivosti, trenutna situacija presegla kapacitete shranjevanja pokojnikov v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Aktiviran je načrt Civilne zaščite Mestne občine Maribor, njen poveljnik je s 13. novembrom izdal Odredbo o izvedbi obveznega odvoza in hrambe pokojnikov v času epidemije covida-19 v Mestni občini Maribor.

»Drugi val koronavirusa in njegovo hitro širjenje sta povzročila izredne razmere, katerih posledica je veliko število umrlih, v prvi vrsti v bolnišnici. Ob takšni situaciji je nujno potrebno preprečiti, da se ne dogaja kot se je v Italiji, kjer so zaradi nepravočasnega reagiranja ob številnih smrtnih žrtev imeli težave s prepolnimi mrtvašnicami, od koder so pokojnike s kamioni prevažali na nadomestne lokacije,« so zapisali.

Dodali so še, da je mesto bilo postavljeno pred velik izziv delovanja. A kljub izrednim razmeram stvari zanesljivo tečejo.

Civilna zaščita je takoj odredila izvedbo obveznega odvoza vseh pokojnih iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in njihovo hrambo na nadomestni lokaciji v hladilnih prostorih na pokopališču Dobrava.

To nalogo je odgovorno zaupala Pogrebnemu podjetju Maribor, ki je tehnično in tehnološko edino podjetje, ki je sposobno prevzeti tako veliko število pokojnikov, so še sporočili.

Pogrebno podjetje Maribor je na izredne razmere pripravljeno

Pogrebno podjetje Maribor ima koncesijo za interventne prevoze ter je za tovrstne situacije definirano kot strateško podjetje, ki ima hladilna mesta za hrambo večjega števila pokojnikov, z načrtovanimi postopki in procesi delovanja.

Izredne razmere so dejavnik, na katerega mora biti podjetje kot specializirano pogrebno podjetje, ki opravlja pogrebno in pokopališko dejavnost ter upepeljevanje, ki ga opravljata samo dva v Sloveniji, ne samo v času koronavirusa, ampak vselej pripravljeno. Za primere povečane umrljivosti so opredeljene dodatne ekipe in zadostne kapacitete za prevoz, hrambo in pokop, so še sporočili.

Ob razglasitvi odredbe nemudoma odreagirali in na kriznem sestanku sprejeli ukrepe načrtov rešitev

Kot rezultat intenzivnih prizadevanj in zavzetosti vseh zaposlenih v oteženih kriznih razmerah opravljajo javno službo 100-odstotno, v skladu s stroko in najvišjimi standardi, so dejali.

Gotovo vseh dodatnih obremenitev ne bi bilo mogoče brez njihovega zavzetega dela

Za tem stojijo požrtvovalni ljudje, delo preko rednega delovnega časa ter izjemen občutek za solidarnost in skrb za sočloveka.

Čeprav je njihova vloga pogosto skrita očem javnosti, je hkrati ključnega pomena za delovanje države in občine. Še posebej v izrednih razmerah.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

odpiram firmo
Pogrebnik rdeči d.o.o
Sprejem zamrznjene paciente ter jih hranim v hladilnic tudi do 6 let
Vsakemu pacientu nudim mrzli pir iz zmrzovalnika
cene ugodne
komunisti in njihovi družinski člani imajo 18 % popust
Vsak naslednji družinski član iz komunistične familije dobi 35% popusta

Karl Marx (nepreverjen)

stranke tudi zamrznemo, da lahko otroci komunističnih staršev še naprej vlečejo penzije

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Starejše novice