Donacija Univerze v Mariboru Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Univerza v Mariboru je Splošni bolnišnici Murska Sobota podarila trideset zaščitnih mask za zdravstveno osebje.

Oprema primerna v najbolj zahtevnih okoliščinah

Rektor Zdravko Kačič se je direktorju bolnišnice Bojanu Korošcu zahvalil za požrtvovalno delo vseh zaposlenih v bolnišnici in dodal, da Univerza v Mariboru z veseljem pomaga po svojih najboljših močeh.

Prorektor Miralem Hadžiselimović je poudaril, da so celoobrazne maske uporabne predvsem za ambulantno delo in da gre za pilotne izdelke obsežnejšega razvoja opreme, ki poteka na Univerzi v Mariboru. Razvijajo zaščitno opremo na najvišji tehnološki ravni, primerno za uporabo v najbolj zahtevnih okoliščinah.

Rektor in prorektor sta vesela tudi pripravljenosti za sodelovanje strokovnjakov iz Splošne bolnišnice Murska Sobota ob koordinaciji Mitje Lanščaka, kar bo, kot sta poudarila, vodilo do še uspešnejšega razvoja in izboljšav opreme.

Krepitev prisotnosti na dobrodelen način

Ob tej priložnosti je Mitja Slavinec, dekan fakultete za naravoslovje in matematiko, povedal:

"Veseli me, da Univerza v Mariboru ostaja navzoča v Pomurju in to aktivno krepi na tako dobrodelen način, z donacijo zaščitne opreme. Zahvaljujem se rektorju Zdravku Kačiču, da je prepoznal izjemno obremenjenost soboške bolnišnice, kjer je trenutno največ okuženih v Sloveniji, prav tako prorektorju Miralemu Hadžiselimoviću za njegove napore pri razvoju zaščitnih mask."

Podjetje Roto Slovenija je ob tej priložnosti Splošni bolnišnici Murska Sobota podarilo oseminštirideset zaščitnih vizirjev

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Super.zdaj pa na trg prodajat in da se vidi kolk je trzno produkt zanimiv in konkurencen

Starejše novice