Univerzitetni klinični center Maribor znova prosi za pomoč pri premagovanju kadrovske stiske.

»V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor se zaradi epidemije covid-19 soočamo z izjemno kadrovsko stisko. Število pacientov, ki potrebuje hospitalizacijo se nenehno viša. To zahteva prerazporejanje velikega števila delavcev. V tem trenutku lahko komajda zagotavljamo obravnavo pacientov, ki so v našo ustanovo napoteni s stopnjo nujnosti 'nujno' in 'zelo hitro' ter zdravljenje onkoloških pacientov.« S temi besedami mariborski klinični center začenja nov poziv za kadrovsko pomoč.

Kot pojasnjujejo, bodo ob nadaljnjem povečevanju potreb po hospitalizaciji pacientov s covidom-19 že v nekaj dneh sposobni ohraniti le delovanje urgentne službe.

»Zdravljenje vseh ostalih pacientov žal ne bo mogoče. Glavni razlog je kritično pomanjkanje medicinskih sester in specialistov s področja intenzivne medicine, infektologije, anesteziologije in interne medicine,« pojasnjujejo.

»Edino rešitev predstavlja prerazporeditev zdravstvenega osebja in primarnega in sekundarnega nivoja, kjer začasno zmanjšano izvajanje ali ukinitev zdravstvenih programov ne bi imelo tako usodnih posledic za zdravje pacientov, v primerjavi s tistim, ki ga predstavlja zmanjševenje onkoloških in drugih terciarnih programov v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor,« še navajajo v mariborskem kliničnem centru.

Za pomoč prosijo vse – zdravstvene domove, koncesionarje, zdravilišča, bolnišnice ...

Svojo pripravljenost sporočite na [email protected] ali na telefonsko številko +386 2 321 25 06.

Za pomoč prosijo tudi študente

»Vabimo vse študente, vseh študijskih smeri, da se nam pridružite v naših timih. Pomoč potrebujemo pri lažjih fizičnih delih, na info vstopnih točkah, negovalnih oddelkih in tako dalje. Prosimo vas, da nam prijave (kratek opis in telefonsko številko) pošljete na e-mail naslov: [email protected],« pozivajo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor in dodajajo: »Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v boju proti covid-19. Skupaj bomo zmagali!«

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Voznik (nepreverjen)

Ja kje so pa tisti ko vsako leto končajo medicinske šole seveda nič zapislit da jim več ostane za povedat v svoj zep

Navijac (nepreverjen)

Tudi mene zanimajo te zaposlitve kje so?
Od marca se je vedrlo za jesenski val.Ene generacije so koncale solanje junija.kje so

In reply to by Voznik (nepreverjen)

Ivan78 (nepreverjen)

V Avstriji, ker je tam vsaj 2x višja plača.

In reply to by Navijac (nepreverjen)

mariborčan 1975 (nepreverjen)

Vrniti denar za študij, če greš v tujino! Tujci nam kradejo kadre, katerih šolanja plačamo mi.

In reply to by Ivan78 (nepreverjen)

obcan554 (nepreverjen)

Nasi medincinarji nemske riti perejo, niso zdrzali tukaj delati za jurja in gledati kako vodja "slabe banke" prejema 30 tisocakov na mesec.

Zikollino (nepreverjen)

Bravo ... vse vrača, vse se plača ...

In reply to by obcan554 (nepreverjen)

mariborčan 1975 (nepreverjen)

Mariborski "lepotilci" pa v svojih privat lepotilnicah veselo brizgajo Botoks in opravljajo druge lepotne posege. To pa je dovoljeno! A jih ni izšolala država?! Štacune še njim zapret in v bolnico!

Starejše novice